мова- слова, поняття,
прагнення і необхідність,
мова- розумне буття,
єдність і рідність.
мова- знання, запитання,
творчість, історія, вміння,
вивчення, вчення, бажання,
мова- то захист, спасіння,
зустріч людська і прощання.
мова- почуте і пісня,
літописання і казка,
вірш, байка, віра й надія,
і товарискість, і ласка.
мова- то жарти й серйозність,
те, що було і майбутнє,
мова- військовість й побожність,
те- що розумне і путнє.
мова- це мудре мовчання,
мова- це голос народу,
мова- розумне повчання,
мова- громада й природа.
це- від хворіб замовляння,
серця тепло й ніжна чуйність,
щирі людські побажання,
і волелюбна буйність.
від ворогів- це прокльони,
полум'я істин й свобід,
це- покаяння поклони,
це- твій талан й родовід.
знай свою мову напевне,
вивчи також й мови другі,
і захищай мови ревно,
будь носієм їм і другом.
але свою став над ватру,
вище, бо з нею прийшов,
в мові кохатися варто
серед усіх чесних мов.
Іван Петришин
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1549 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")