бесі`дую пу лимківски.
она сьпіват, а він грат.
награй нам прyграму,
ми пообзира`ме.
-можи, хцеш штоси зісти
або си пупити?
-хтів-бим, хтів-бим,
али ни хцу
пу тим їдлі мити.
-не пам"я`там,
ци лист пришов.
-а, шо ти памняташ?
-шу я встрівім ся с тубом
на ті наші сьвята.
-хцеш си мулука
ци води?
-нє, хцу пударунок!
-чикай, най піду
ду склепу.
- та, ни треʼ там йти!
лем дай ми піня`зі,
а я си вже куплю.
-хто то купит? ти?
ти їх стратиш на гурівку,
пударка ни буди!
і, шо туді кулу цекpви
скажут наші люди?
-він хтів пумучи`,
али, нє, ни міх.
-нє, ни міх,
бу то був
дужи тяшкий міх.
-чоʼ пішли-сти до`мів?
-бу сми були голодни.
спіткали-смо ромів
і ше якесь кодло.
-ляло, весь день,
як з відра,
ни пішли-смо вандрувати.
пішли-смо ду хати.
хоть смеркаї ся,
лем діти ше грают
в саду`.
-хтось ся хуваї,
хтось втікаї,
а хтось граї
на дуду`.
-купиві-с ґазету?
ну, ту пручитай,
шо там ді`ся пи`ши.
-пиши,
шу вітир вільхами
кулиши.
-зівім так багато,
шу живіт тріщит.
-вуна тожи ся наїла,
али си мувчит.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 340 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")