Часослово- дієслово-
час минулий, тепері`шній
чи буду`чий.
кожин знаї то,
як учит.
основна фоpма часослів,
неозначина, інфінітив,
є важлива- творит часи`:
одшмарімо кінцівки,
додамо кінцівки осіб
у числі єднотнім, множнім-
вивчити то можи кожний.
ми несе`ме, они несут,
ми нисем, вуни несут;
бесіду`ю там і тут,
кожин день бесідує`ме,
а вуни бесіду`ют,
добри вчат і добpи чуют.
днеска- дісь,
а вчера- вчора,
передвчера- пузавчора,
заран- рано,
позарани- дужи рано-
всі чуют часи так-
і силя`нин, і муря`к.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 318 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")