Багата мово бідного народу, Перлино світова! Усе шукаєш роду,наче броду, Зацькована,але жива. Тобі в лице плювали яничари, І аж здригалася земля, За смерть твою наповнювали чари-- О мово,рідна ти моя! О невимовна мово,дяка Богу, Шо дав тобі життя І страдницьку вказав дорогу, Якій немає забуття.
Ціную високо патріотизм автора, але у таких творах дуже важливо "не перегнути палку". Здавалося б і рими хороші і любов до мови, але щось не так... Я, наприклад, не згодна із "невимовною мовою". Нею розмовляють, пишуть, читають. Успіху Вам!
Сердечно дякую вам за ваші згоди і незгоди.Але,на жаль,доля так складається,що скоро вона буде на задвірках.Мовчання і байдужість людей до мови може занадто дорого коштувати нації.Адже керманичам явно вона не довподоби.
знаєте як сказав мій друг, якого я дуже поважаю?))) він одесит. "насильно милим не будеш. українську мову не змогли знищити, і російську не викорінять. на лекціях студенти (при тому що викладачі викладали українською) конспектували російською, і відповідали теж російською... " чомусь англійську вчать і в росії і на україні... скоро почнуть вивчати всі китайську)))) напевно не у владі проблема))))) чи не так?)))))
Дякую за оцінку нашій рідній мові.Ви ,знаєте,якщо вірш змусив задуматись читача(не має значення чий)значить постріл влучив у ціль.Це, погодьтеся,приємно.Приємно усвідомлювати,що тема викладена у вірші знайшла свого читача,однодумця. А тепер про болюче.Проблема,ви пишете, не у владі,можливо.Байдужість вбиває все і мову теж.А хто її мурує в наших долях?Безідейна,кримінальна держава(чиновники)яке зерня правди посіють?
Перейматися потрібно ще й як!А те,що *не має забуття*--це так хотілося б автору.Та правда зовсім інакша.Не на користь рідної говірки,на жаль.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")