Частина 3.Як я лікую своє тіло . Початок 3.
Коли починається весна , починаються в мене ще одні заготовки . Це так званий «Божественний напій»,або «Божественний нектар». Як я його роблю . Наприклад , беру одну долю ягід , починаю із суниць ( склянку , чи кілограм, залежить згодом все в якій тарі буде , і хто скільки використає , хоча напій може стояти роками якщо добре закритий, і стає лише кращий від цього), заливаю півслянкою , півлітрою самогонки ( хто не має горілкою , спирту відповідно менше, щоб зберігався приблизно 50% напою), і додаю лише одну п’яту , чи 200гр.на кілограм ягід, цурку , перемішую , деревяною ложкою . Згодом до цього що я вже зробив , по мірі достигання , чи за тиждень , чи за інший строк починаю додавати – трускавки (полуниці) , порічки , смородину , ожину , чорниці , журавлину , сливки , персики , нектаринки і т.д аж до вересня місяці , коли закінчую або виноградом , або тереном . Якщо є додаю кизил , в нас ще росте брусниця . Тобто все окрім – яблук , груш , калини , мандарин , апельсин , грейпруктів , гранат … Що може лише нашкодити , не даю лимона …
Одна доля ягід , під долі самогону , одна п’ята долі цукру .
Все це збирається десь від травня місяця аж до вересня ( добро весь час досипається відповідна доза усіх потрібних інгредієнтів … Все це ми тримаємо в закритій обов’язково скляній тарі ( щоб не вивітрювалися вітаміни і самогон) , можна і в частковій темряві , аж до Різдва . І десь 7-8 січня на свята , при святковому столі ми пробуємо . Ми з жінкою для того щоб повністю використати вітаміни , після того як злили рідину в окрему тару( чи тари) , згодом знову заливаємо ці ягоди що залишилися , і виходить вже менше концентрована , і менш вітамінна ,але рідина . Тримаємо її ще з два місяці , а потім і її зливаємо , і вже заливаємо ще третій раз , і вже виходить просто самогон, який має ще запах ягід, дуже гарний колір , і можливо ще залишки вітамінів . І це все тримаємо ( третій залив) аж до травня місяця . З жінкою , якщо приходять знайомі, родина , товариші , можем собі в неділю випити по 50 грам , і для підкріплення організму вітамінами , для профілактики , щоб не хворіти , і для настрою . Буває що взимку , чи я чи жінка простужуємося . Наприклад моя жінка працює двірником , і зимою впаде такий великий сніг , що часом жінка не справляється , і чи свято чи не свято , я також беру лопату у руки , і з жінкою часом від 5 години ранку , відгрібаємо сніг , і мусимо робити це дуже швидко , бо жінка працює в самому центрі , на самому видному місці , і буває люди ідуть в церкву ( а це буває і в свята чи в неділю) а ми з жінкою з 5 години ранку , деколи аж до 11 , 12 години дня , мусимо гребти… А після цього з роботи ми спотіємо , а заки дійдемо додому то вже і охололи і апчхи… вже нежить , або не дай Бог температура … Беремо цей напій , випємо із соточку , і тоді добре поїмо , коли є час в мене , я ще до обіду ( якщо це в мене робочий день) , можу трохи подрімати , а як ні , то відразу на свою роботу в школу… Слава Богу , ми цей напій робимо вже три роки – і ніхто з нас серйозно не хворів !!!
Приходить місяць квітень , я вже чекаю коли я піду , як я кажу «пастися на траву». Що я маю на увазі , я чекаю коли вже підросла кропива , щоб почати профілактичне лікування . Тобто , для цього є три місяці ( деколи менше , коли дуже пізна весна , а кропива має підрости , не менше 10 см. Вгору) , квітень ,травень і червень , поки не зацвіте кропива , бо тоді вона втрачає свої лікувальні здібності . Що я роблю для лікування ( це лікування дуже корисне особливо для жінок, щоб вони не хворіли по жіночому , і щоб в них був нормальний цикл…). Розраховую скільки я можу випити цього напою , тобто півлітру чи літру , і тому відповідно до цього беру скляну тару . Іду в поле , на город ( бажано не біля доріг , чи там де може бути якесь неекологічне забруднення , тобто там де є чисте місце) , беру з собою ножиці , і шукаю де є кропива . Тобі обриваю вершки кропиви ( кропива мусить бути тільки пекучою , а не собачою не пекучою , запам’ятайте – тільки пекуча кропива !) , хто не може терпіти кропиви , або хто має від кропиви алергію ( наприклад , моя племінниця не може цього вживати , бо має алергію від кропиви) цього не можна вживати КАТЕГОРИЧНО , бо хто на що має алергію – не повинен це вживати ! Бо можна не те що захворіти ,а навіть померти, а я не хочу нікому смерті ! Далі беру зрізаю вершечки кропиви , складаю в целофановий мішечок ( розраховую приблизну на тару яку я приготував помитою вдома) , несу додому . Вдома промиваю ще раз , беру ножа і ріжу на дрібні частини усе разом , і стебло і листочки . Згодом беру , це що нарізав накладаю у відповідно приготовану тару , але не трамбую, а просто сиплю , і заливаю холодною кипяченою водою так щоб вона накрила кропиву і кропива була уся у воді . Згодом цю тару прикриваю ( не міцно закриваю, а так щоб ніби то , кропива дихала ,але одночасно щоб туди не попали мухи чи комарі , чи інші «квартиранти») і кладу у темне місце на 10 годин . Обовязково лише заливати холодною кипяченою водою , бо теплою , кропива починає бродити і з неї вже не буде користі , ставити в холодне місце , щоб кропива не бродила ! Я переважно це роблю на ніч , десь ставлю у 8 годині вечора , щоб коли я встав в 6 годині ранку , то зміг відразу натощак собі випити кропиву . Відразу попереджаю , що смак не є із приємних , хто пив якісь трави , зрозуміє мене , бо від неї специфічно чути травою… Цю настоянку треба випити обов’язково протягом дня , бо згодом вона починає псуватися , та і на другий день буде інша доза . Це можуть пити будь хто і будь коли , в який завгодно час і в любій кількості . Що дає цей напій – по перше є для очищення крові , від різних домішок , по друге , це вітамінній напій , він дає бадьорість , піднімає тонус і настрій ,додає сили … Побічним ефектом , як кажуть , особливо для молодих може бути як кажуть «захцянки» збільшення потягу до протилежної статі … Бо піднімає і будоражить , тобто збуджує кров … Так що хто не має своєї половини… вживати обережно , а то може потягнути на небажані «подвиги»…15.08.2014 13:23:52
Кропиву треба приймати обережно, бо вона сприяє розвитку тромбофлебітів.... То ж у кого проблеми з тромбами, то треба бути уважним. Говорю про це , бо маю медичну освіту, але це в минулому. Слухайте свій організм , бо лікування краще , коли підхід індивідуальний. Дякую, що поділилися із своїми знаннями.... Удачі!
Я це знаю , тому радий що ви ще доповнили , адже я писав , що не кожен повинен все сприймати на віру , а лише після цього щоб ще опитати знавців . і знаючи свої хвороби тоді щось використовувати . а щось забракувати , я вважаю до медицина повинна бути до кожного індивідуально різною !
Я думаю що таблетки і інше пряме втручання в організм мають далеко більші негативні висновки , а головне там є присутня завжди хімія , а тут - треба вивчати власне тіло , бо на цьому будується любов , як любити самого себе , як не знати що мені треба для здоровя ?..
Все Вами написане заслуговує похвали, бо природа для людини дана Богом для правильного користування і як лікарство теж. Багато лік. рослин сприймаються, як продукти харчування, наприклад, та ж кропива. Пам'ятаю розповіді старших, як вона рятувала їх в голодні роки, і який був із неї смачний борщ, все ж, як фармацевт, я Вам кажу, що самолікування може нашкодити вашому здоров'ю і як , на мій погляд, то краще кожний сезон вживати свіжі ягоди, помірі можливості, запасаючись вітамінами, аніж мочити їх у самогоні з його сивушними маслами, але то кожному своє.
Деколи самі ягоди не даютьпотрібного ефекту , тому все індивідуально , але як кожен лікар чи фармацевт , ви повинні знати , що від самолівання таблетками набагато більше шкоди , тому потрібний індивідуальний підхід кожного , з розумом , головою а головне молитвою , деколи , повірте , після молитви , коли в мене проблеми із здоровям , Бог підказує що мені треба , повірте - ТАК І Є !
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")