Ідея вірша полягає в тому аби не відцуратись свого таланту, аби вистачало сили писати незважаючи ні на що. Буває, що люди, здібності котрих осуджують, або просто з часом, "перегоряють" перестають творити. От головною і головною думкою вірша є не покидати писати незважаючи ні на що.
Просто я не вельми доступно висвітлила ідею вірша, коли я писала, то вважала, що все і так зрозуміло, але вже прислухаючись до думки інших зрозуміла, що теза аж надто сховалась в рядках.
"Бо кожен з нас - взірець небесних шхун Із присмаком кохання до життя. " ............................................................................ У вас народжуються гарні образи, цікаві роздуми у Вашій юній голівці! Успіху Вас і розкрилля!
Дякую вам пані Катерино за вашу безпосередню думку. Стосовно четвертого катрену, то рифми там є, хоча вони залишають бажати кращого. Щодо слова "дрантЯ", то в цьому випадку доречніше розглядати значення цього слова у цілій цитаті "Твій клапоть серця зовсім не дрантЯ", цією фразою я мала на увазі, те що в нас час багато людей мають почуття за ніщо, а в ширшому розумінні, зараз мало хто сприймає духовний світ людини, акцентуючи увагу на матеріальному. Тому в цілому ця фраза означає, що незважаючи на матеріальні стереотипи суспільства, твої думки, почуття НЕ можна вважати за ніщо, тобто частинка твого серця ні в якому разі не є дрантям, себто чимось непотрібним.
Така цікава інтерпретація думок. Але ритміка і рими мають бути, не зважаючи на красу образів. Але не зрозумілий образ - пегас, який пташиною звучить, мабуть через те його не гнати; нить - це ж все таки нитка; клапоть серця і його дрантя, на мій погляд не досить гарно для поета; другий катрен важкувато читається, а ось кінцівка - чудова і глибока. Успіху і до праці.
Спасибі за змістовний коментар. Стосовно рими сперечатись не буду, а от про пегаса в стандартному розумінні образ пегаса уособлює музу, натхнення, а от пегас, що пташиною звучить, це значить, що твоя муза говорить у тобі, щось на кшталт того.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")