Задовбала криза
Задовбала криза, гаспидська нестача
Цих грошей триклятих, біс їх забери,
Як з Охріма свита, все життя неначе,
Як латаєш латку, полу віддери.
Весь у господарстві, весь у заробітках,
І копійки далі думи не пливуть,
Балачки загрузли в цінах та у плітках,
А життя минає - отака-от суть.
А життя минає, йде поза городом,
Міряй-переміряй - та не осягнеш.
Бо застигне серце перемерзлим льодом,
Що з городу того у світи візьмеш?
Кожну копійчину там, де жив, покинеш,
В небеса відчалиш голим, як Адам,
Соромом прикритий перед Богом зринеш
І себе спитаєш, запитаєш сам:
- А чи жив я, Боже, чи одно довбався
У гноях одвічних та тісних хлівах,
А чи я намріявсь, а чи накохався,
Чи ширяв душею, ніби справжній птах?
Запитаєш щиро, зробиться так гірко,
Чом же я не мріяв, чом же я не жив,
Чом не покохав я пташечку і зірку,
А пронудив світом, долю загубив.
Ой, ви, кляті гроші, ви, як та пороша,
Душу все січете, ви, мов та Яга,
Пхаєте в дарунок царськії калоші,
Та у них ніколи не ввійде нога.
Та калоші манять, лізуть межи очі,
Ми за ними йдемо зайцем у петлю...
Я багатства хочу, хочу і не хочу,
Як за нього душу і життя згублю.
Тож я в лісі зникну, у хмарках на небі,
Трошечки десь дінусь, вірша сотворю,
Не для гонорару, а лишень для себе,
Може, ще для тої, котру полюблю.
Лиш не зви ледачим, мій незнаний друже,
Я й про гроші дбаю, дбаю про сім'ю,
Тільки ж я родився (чим радію дуже)
Щастячка попити. Тож потроху й п'ю.
В кризі і не кризі, без грошей і з ними,
Як по рані сіллю, а чи в рот халву,
Ночами глухими, днями золотими,
Щастя п'ю з простого, вічного - живу!
Додав: miknech (22.07.2014)
| Автор: © Михайло Нечитайло
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1369 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 5
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА