Святкують день політики-мерці
Поборники кривавого тирана
Великої Брехні нові творці
Пройдисвіти ідейні хіроманти,
Придворні писарі й писарчуки
Державні злодії усяких рангів
Безбатечки багаті, байстрюки.
Старі запроданці-законодавці
І заслані московські козачки..
Аж темно стало в цій державній лавці.
Тут все і всіх на світі продають
Посади, землю,право, вічне царство,
Чужу і рідну матінку свою,
Ще й душі в роздріб, хочеш - оптом,
І навіть місце в тихому раю,
Немов перед кінцем, потопом.
А може так воно і треба нам,
Гоморру пережить, Содому,
Щоб потім, вже колись на небі там,
Життя отримати й свободу,
Лишивши грішну землю свинарям ?
Колись мо й буде, а сьогодні
Кривавий відбувається вертеп.
Цар Ірод з військом йде зі сходу,
Безславний відчуваючи кінець,
Заправив пазурі в державу,
Щоб з неї серце вирвати живцем,
Смертельну їй наносить рану,
Ординців спорядивши в гумконвой
Він хоче світ весь задурманить.
Зійшлися вкупі чорт і сам барон,
Взялись науку мудрувати
Як втримати хиткий державний трон
Та раду знов нагодувати
Обрано-куплених, завжди в ціні,
Ще й в шоколаді, депутатів.
Помилуй Божа матір і спаси
Від тої челяді вельможних,
Що має вдачу гіршу від свині,
Одвічно «вбогих і голодних».
Чатує смерть собі на варті,
Збирає щедрий тут ужинок,
Бо в неї слуг багато в владі,
І кожен ладен за Вкраїну,
Послати в бій чужу дитину.
Дійсно кажуть, що коли Бог насилає на нас халепу, то ще до всього забирає й розум. От так і нині в Україні. Ніж малася влада працювати на випередження, мобілізувати себе і країну на протистояння загрозі, то вже місяць ділять крісла, власний імідж і казна-що. А ми - як на роздоріжжі. Висновок один - не щастить нашій державі на верховодів. Дійсно, що верховоди, по верхах усе та по верхах, а в гущу - не вміють. Чи не хочуть. Чи просто їм це не вигідно.
Дякую вам,пане Михайле, що завітали та залишили коментар.Наш народ дуже мужній і сильний, він може гори переверннути, здолати всяке зло. От тількі нагорі у владі не може триматись,Завжди владу віддає в руки інородцям, іновірцям, засланим та підставним, чи прсто запроданцям...Заходьте ще, буду радий,Творчих Вам успіхів та натхнення.
Дякую Вам, пані Лідія, що завітали та залишили коментар.Заходьте ще,буду Радий Вас бачити.Творчих Вам успіхів та натхнення.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")