Не буди болю
Якщо біль у тобі дрімає -
не буди його, не буди,
бо вестимуть жаскі сліди
аж за поле, що вік безкрає
від розпуки та від журби.
Ти сповий біль той ціпко-туго,
в серці глибоко заховай,
зачіпати його не дай
ані ворогові, ні другу -
тому навіть, що ніби най...
Бо розкришить тебе на дрібки,
бо на часточки розірве
звір, що збуджено зареве,
видираючи з серця мітки
про нелишене, про живе!
Хай незрушно собі дрімає
десь на дні, де гіркі меди
впали попелом на сліди
за полями, що вік безкраї
від незгоєної журби.
Не буди болю, не буди...
12.05.16 р.
|