Ніби й не спав, тільки проспав,
Ніби й ходив, не змандрував,
Ніби й палав, та замерзав,
Ніби й беріг, та сплюндрував,
Ніби й жадав, та не спізнав,
Ніби й знайшов, та чи шукав,
Йдучи вперед, не поступав,
Ніби й любив, та чи пійняв.
А як кохав, теє чи знав,
Як мурував, цемент чи клав,
Цвяхи як бив, дошки чи мав,
Вік як зживав, не заспівав,
Цеглу хоч клав, не змурував,
Цвяхи хоч бив, не змайстрував,
Між зір блукав, та чи літав,
Серце носив, та чи кохав.
|