1 Я йшов... Із камінця ступив на зірку, Я всесвіт обійняв в собі самому, А Слово мою душу спопелило І знову відродило до життя. Я бачив , ким я був і ким я стану, Усі світи, в яких мені бувати, Усі думки, які до мене злинуть. Я бачив те, про що забув назавжди. І повернувшись до долі, я оплакав Той камінець, що береже пилюку З могил забутих і могил, що будуть. 2 Є час для нас, а є без Часу час. До нас Господь з’являється у Слові, І ті, хто чує, на межу Часу Стають, щоби зробити крок непевний. Так хочеться спізнати Час без часу Та повернутись в час, який для нас, А в ньому вже чекати день пізнання, Повторення, прозріння, забуття. Я буду. Я не зникну. Лише жах, Що зникне неповторна мить і ранок Настане інший, неповторний також. 3 Мій друже, я знетямлений увесь Відвертістю буденності, мовчу Про скімлення байдужої людини, Що порятунку в ницості шукає, Шукає варварства і жалюгідних мрій. Рядки забули насолоду рим, Довершеність гіпербол, скло сонету, А знають тільки марення, прокльони, Уривки мови п’яної сивіли, Яка не тямить, де вона і нащо. Мій друже, як сумується тепер За юністю. В ній тисячі бажань Знаходили лише десятки здійснень. Велика безтурботність нас кохала, Світ не ділився дією гріха, І вибору не вимагало серце. Тоді ще був едем на цій землі. 4 Колись ще малюком я заблукав В гаю, що за бабусиним селом І гірко плакав, і кружляв навколо П’яти акацій. Вдалині білів Будиночок. Хотів піти до нього, Але злякавсь. Так і дорослі ми, Кружляючи поміж турбот буденних, На горизонті істину вбачаєм, А йти до неї, звісно, боїмося. Цим користуються розумні вошколупці, Пояснюють нам таїни буття: Цей дивосвіт сполученням обставин, Гормонами – кохання, а добро, Лише, як необхідність виживання. 5 Один сказав, що терміну відсутність Звичайно викликає плутанину, Небажане хитання, нерішучість Та сотні з цим пов’язаних халеп. Мойсей же запитав Його ім’я, Щоб визначитись. Бог не визначався. Він вище визначень, він недосяжний в суті.
|