ВІДЛИГА
Ранняя відлига
Аж п’ять діб триває –
Вже на річці кригу
Льодохід ломає.
З пагорбів до яру
Потекли струмочки…
Ой, як позростали
В татуся синочки.
Старшенький чорнявий,
Младшенький біленький,
А середній вдався
В рудувату неньку.
Час не йшов їх марно –
М’язи, мов залізні.
Ой, які всі гарні,
Та які ж всі різні.
Старшенький до коней,
В вільну йде хвилину,
Младшенький в долоні
Зігріва пташину.
А середній в книжку
Оком заглядає –
Ледь тремтить вже свічка,
А він все читає.
Та тепер всі разом
Стали на горбочку –
Їм найбільша радість
Слухати струмочки.
Їм найвища втіха
В небокрай вдивлятись
І, забувши лихо,
Сонцю посміхатись.
Ти зігрій їх, весно,
Та надай наснаги.
Хай в серцях воскреснуть
Мужність і відвага.
Хай вирує річка
Хай ламає кригу…
Щоб Марічки личко,
Відчуло відлигу
Всі синочки різні
Та одну кохають.
Сидячи на призьбі,
Крадькома зітхають.
Ой, коли ж в Марічки
Серце стрепенеться
І, мов вогник свічки,
К одному хитнеться?
Та, мовчить Марічка
І не поспішає
Розходилась річка
Кригу вщент ломає.
Зажурились хлопці,
Татуся синочки –
Не летять к віконцю
Білі голубочки..
Нащо прилетіли
До гнізда лелеки,
Нащо заясніли
Обрії далекі?
Що ж робить? Марічка
Іншого кохає
І до нього нишком
З хати вибігає.
Не плекай надії
В серці на відлигу –
Знов зима повіє,
Знов відновить кригу.
4.03.2013
Додав: вершник (05.03.2013)
| Автор: © Юрій Іванов
Розміщено на сторінці : Вірші про кохання
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1869 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА