Рідних братів у капкани - тут слово (брАтів) з наголосом на А -може так: Заманила ,ти доволі Вовчій пащі мить настане Зло притиснути до болі
Ти братів своїх в капкани Заманила вже доволі... Вовчій пащі мить настане Зло притиснути до болі - останні дві строфи не дуже розумію.
Обідно- ОБРАЗЛИВО Романе, відчувається глибокий підзміст вірша, але, якщо чесно, хотілося би чіткіше виписати ідейну лінію- трохи розмито. (Або хіба я просто не розумію.)
Вірш гідний уваги й сильний. Так, недоліки є. Передусім, мовні. "Біль" - іменник чоловічого роду, тож слід писати не "болі", а "болю". Після "заманила" кома не потрібна. Після "доволі", як я зрозуміла, необхідна крапка. Та Ви, взагалі, зробіть щось із Вашою другою строфою, бо якась вона плутана. Напишіть ясніше. Тепер про два останні рядки четвертого катрену: тире там, де воно у Вас стоїть, зайве, бо ця частина складного речення повна. В останній строфі приберіть кому після "ти". "Обідно" - русизм. Є неточне співзвуччя: "вовком" - "горло". Голосні голосними, але ж приголосні - врізнобій... "Сморід" - "холод" - також не дуже... Але у Вашому вірші мають місце й цікаві, гарні рими. Деякі мені дуже сподобалися. І образи класні. Справді, дуже яскраві, промовисті й... майстерно витворені. Бажаю Вам, Романе, натхнення й мистецьких злетів!
Дякую ,Вам усім за допомогу ! Я ,добре розумію всі свої недоліки віршування ,але здається- неписати не можу . Хто хоче ,розвийте думку краще ,одіньте ,так як Ви умієте у шати золочені і пустіть в життя . Дякую !
Та Ви, Романе, самі все зможете. У Вас же вийшло написати такий добрий вірш, а, значить, є хороші здібності. Подумайте над ним ще. Хай буде витрачено час, але ж результат - не менш важливий. Творчої Вам наснаги!
Шати золочені... Пане Романе, то Ви майстер гострого слівця.
Як Ви жартуєте, маєстро ! Шліфуйте дар свій безконечно. Бо не писати Вам - це гріх. Несіть тепло своє у світ. А сумніви відкиньте геть. До праці, друже, мій. Вперед.
Так, прогрес тут очевидний, приємно спостерігати такий прорив!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")