Є святиня! Є святиня!
Це людей наших княгиня.
Раді лемко і лемкиня,
Що в них є своя святиня.
Хоч далеко від гір рідних
Прийшлося і нині жити
Все таки ми вже не бідні
В себе можемо молитись .
Тут де кинула нас доля
Стає церква. Наше діло.
Наші люди Бога молять
В своїм Храмі гордо й сміло.
І хоч тужать за горами,
(Зелена Гора не гори)
Тамті снять їм ся ночами.
Там приснув тінь тата, мами...
Той сон ціле життя морить
І пригадує їм драму.
13.10.2008р.
В місті Зелена Гора, на західних землях Польщі 11.10.2008року було посвячено (консекровано) нову церкву. Про це мій вірш.
|