Ви мене полонили своїми дитячими спогадами, де я мандрувала разом з Вами... Дуже гарно, емоційно, але часом збивається ритм, а все тому, що гуляє розмір(рахуйте склади).
Дякую. Писав, як думалось, міняти нічого не хочеться і рахувати надалі не буду. В одному із коментарів до моїх віршів, Ви написали, що ми тут всі вчимося і це правда. На мою думку, цікавість творів є у виразах самих авторів, в цьому їх неповторність. Якщо всі все будуть робити правильно, поезія стане не цікавою, рівненькою і нудною, як в школі. Можна тоді просто відкрити Шевченка чи Франка і насолоджуватись.
Переконувати Вас я не стану, тільки скажу таке:- Світ живе по законах Божих, держава теж хоче правильних законів, за які ми тепер боремось, інститути, школи, навіть садочки - мають свій устав(закон). В літературі, особливо в поезії - теж свої закони(правила)А тепер уявіть собі, що всі ці інституції живуть і працюють, як кому захочеться, бо так цікавіше... Відкрию Вам секрет, що придержуючись всіх правил, автор може бути цікавим і самобутнім.
Згоден з Вами, пані Катерино, про правила! Але ж я пишу по правилах і не їду по зустрічній смузі. Ви самі добре знаєте, що вірш - це думка в голові і серці поета. Як думка лягає на папір, так воно і пишеться. Потім багаторазово перечитується, виправляється, відшліфовується. Тільки я помітив таку річ, якщо доводити твір до ідеалу правил правопису і рифмування, він стає сухішим і не схожим на те, що я замислив спочатку. Наші видатні поети теж робили з словом такі виверти, що ледь і бзагнув би, що так можна, а зараз ми ними зачитуємосся.
КЛАСНО... ТАКА РІЗНОМАНІТНІСТЬ БАРВИСТИХ СПОГАДІВ. СПОДОБАЛОСЬ.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")