Коментувати також можна з та

Вт, 23.04.2024, 18:45
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1018]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2669]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [806]
Вірші про мову [212]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [410]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1218]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1294]
Громадянину [865]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Прочитавши вірш чи прозовий твір, коментар...
Всего ответов: 350

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

ПОТРІБНА МОБІЛІЗОВАНІСТь КОЖНОГО

ПОТРІБНА МОБІЛІЗОВАНІСТь КОЖНОГО
проблема завжди - у ментальності, яка в українців задобра, закрихка, затендітна. коли мене зрадили близькі люди ( бо "так усі роблять" і "що тут такого?") , то країна не стала бездуховною, правда, й ворогів та брехунів не вдалося покарати, але їм було дароване прощення церков, Бога, то, певною мірою, і моє.
не треба думати, що люди у інших країнах бездуховні: вони допомагають один одному, як тільки можуть. звісно, не усі. але навіть ті, хто має своєю філософією: я та моя родина, теж не поза духовністю. може вона, на перший погляд, і дрібна, ала вона дієва. ніхто не каже, що США- довершена країна, але усі над цим працюють. та й цінності тут ті ж, світові, от, хіба що основною є Особиста Свобода кожного.
кожна країна має свої проблеми. звісно, від України очікується її власна ініціатива. без боротьби немає нічого, особливо, коли інтереси Росії чомусь вилилися у війну проти українців та їхньої незалежності. світ - за Україну, а, якщо хтось - ні. то йому просто однаково: люди хочуть жити щасливо у своїй країні, чого бажають і іншим, за звичай.
ніхто за українців не захищатиме їхнього. а правда і дипломатія - не завжди те саме. як дії кожної людини обмежені іншими людьми, їхніми інтерeсами, інтересами організацій та структур, так само- і дії держави чи країни.
запальність - справа хороша, але, часом, кращим є прагматизм і практицизм: не емоції вирішують справи, а здоровий глузд, навіть, якщо від цього боляче.
тактика, стратегія, дієвість, мовчазна постійна боротьба має йти за Людські Права та Високі Ідеали світової цивілізації, а не за обмежені переконання, яких тупо дотримуються. треба вміти бути із вигідними на часі союзниками, на противагу ворогам, які мають бути також і ворогами союзників. не мови, не вірування, не традиції визначають хід подій, а єдність у Єдиній Меті, яку має підтримувати увесь народ. якщо така єдність є, він переможе, якищо- ні, він програє, і, тоді, ніякі крики чи заклинання не допоможуть. і Україна, і Світ виявилися неготовими до аґресії анти-цивілізованої Росії. заклики до молитов, до порозуміння, до миру не мали впливу, бо це- була лише вібрація повітря, не підкріплена внутрішньою мобілізацєю кожного громадянина. деякі члени колишнього суспільства були не за мир, а за чужі ідеї то "русського міра", то "єдініго язика", то повірили у якісь "фашистські" настрої простих людей, які завжди мали проблеми із добробутом, тільки тому, що вони розмовляють своєю мовою. ті, хто порушив їхні Права Людини, таких прав не повинні мати, бо вони - убивці та клятвопорушники. у них немає віри: їхня віра- в ефімерному "отєчестві" , яке їх же потім і відкине- зрадникам не вірять!
"Поляк", ПАШІ

Додав: ivanpetryshyn (14.09.2014) | Автор: © ivan petryshyn
 
Розміщено на сторінці: Громадянину, Проза

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1502 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 

Ключові (?): українці підчас російської війни 20

Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 9
avatar
0
1 Koshkina • 09:06, 15.09.2014 [Лінк на твір]
гріхи не змінюються, проблеми теж, все повторюється..... Люди бігають за тими самими проблемами...
avatar
гріхи не змінюютцься, бо люди не перейшли до нової стадії розвитку. людина що 100 років тому, що - тепер, та ж. фізіологічна та соціальна обмеженість людини та її свободи, диктує ті ж потреби, які вирішуються так само. нема централізованого "банку" вирішення потреб, який би міг допомогти людині або зробити це самій, або отримати належну допомогу, щоб впороратися з ними. не у гріхах справа, а у їх жорстокості, анти-людскості, кількості та небажанні оточення викоренити причини гріхів, а не їх носіїв! Іван Петришин, архи-диякон ВЦЖ
avatar
0
2 karas • 18:24, 15.09.2014 [Лінк на твір]
Нажаль кожна навійть найдосконаліша , ніби , передова економічна країна має багато недоліків . Глибина чуття справжнього політика , чи владаря , чи передової людини взагані - це побачити проблеми і вмиті вирішити їх. Ваші слова всі хороші ,( так як мені пишуть в моїх політичних дискусіях , я маю певні напрацювання а ви )... Цікаво послухати було б політ суперечку , а не про те хто як живе , всі це добре знають , а ось виходу немають ... загальна концепція побудови цього світу - це капітал який прикривається світовою моральністю , але що в середині , ми знаємо , але рішення треба тут , бо світова криза поглиблюється , і це відчутно , особливо в слабших країнах . як ось наша Україна....
avatar
ніхто не заперечує недоліків у жодній країні: то хіба б нерозумні про них мовчали! Свобода дозволяє звертатися до усіх ланок та організацій суспільства, яке, все-ж хоче стати досконалішим, прагне того. проблеми чудово бачать і неполітики, і, зазвичай, знають, що потрібно для їхнього вирішення. і ви це  знаєте- гроші.
мені не хочеться вести жодної політсуперечки. про що? є реалії: у вас - такі, у нас- інші. завжди є, щонайменше, два способи вирішення тієї ж самої проблеми. cправа у виборі.
світова криза. вона, видається, завжди була, бо були ідеології, які не про людину дбали. ну, от, ви думали, що вам потрібно, щоб жити щасливо? а як цього досягти? а що для цього потрібно? 1-е, 2-е, 3-є... складіть чіткий план і добивайтесь. а не знаєте, як- питайте у того, хто знає. у політиків вашої країни. не у мене. я, при моїх проблемах, питатиму у своїх. от і все.
avatar
0
5 karas • 18:45, 16.09.2014 [Лінк на твір]
Скажіть як можуть в нашій країні бути українські політики , як немає українського бізнесу щоб їх підтримував ... А політиків , якщо їх не підтримує україньский бізнес , підтримує чужий, який навіть при найкращій розкладці сил - все одно буде чужий , усе для того щоб брати по можливості все що можна взяти - а мінімув давати , так як роблять всі українські політики , крім деяких винятків , які не є привилом , і то тих політиків , або дуже мало , або і навіть про них перекручена і неправдива інформація , через те українці навіть не знають за кого голосувати , і завжди голосують за тих = за кого найбільше кричать , і не думають про те , що це їм навязують таку позицію . А до своїх проблем ми ніколи не дійдемо , бо вони вирішуються завжди тільки після державних , а тут ... облом...
avatar
ну, то- вже економіча політика. якщо є українське міністерство промисловості, то має бути й український бізнес, а, якщо його нема, то треба спитати про це у міністерства, або змінити його на українське. ну, звичайно, українська політика має підтримуватися українським бізнесом і державою. якщо вони - не українські, то тоді й питання інші. що робити, якщо немає українського бізнесу, а за нього виступає якийсь інший, неукраїнський? 1. звернутися до діяспори; 2. створити спільні бізнеси  з тими сторонами, які зацікавлені у бізнесі в Україні; 3. наростити капітал у спільних підприємствах, створити українські бізнеси за суттю і за фактом; cпівпрацювати з тими, хто добре веде бізнес, не підкреслюючи українства: бізнесу чужі мови, національні почуття... це можливо тоді, коли уже є великі гроші. на крикові грошей не заробиш, на справі, на вмілій співпраці - так! я - поет, не економіст, а у вас є економісти, міністерства, університети, дослідницькі організації... їм платять гроші за таку роботу, от у них й питайте- не у мене. краще прочитайте мій вірш. Іван Петришин
avatar
0
7 karas • 09:21, 17.09.2014 [Лінк на твір]
я також не економіст , але мушу бути економістом , як також не електрик , але мушу бути електриком , західна ідеологія щодо вузької спеціалізації , потерпіла крах , і це я вам докажу . і вже доказую на сторінках своєї прози , якщо ви читаєте , а вузька спеціалізація - поет , неможлива , коли стріляють на сході України і гинуть українці , читайте сучасних психологів , які кажуть , що після десяти років професійної діяльності в одному напрямку людина стає апатичною і не розвивається . а що робити - шукати в душі нові таланти і розвиватися . у вузькій спеціалізації - гине дух розвитку . і людина звикає , стає бездумним виконавцем процесу життя . а не творчою людиною розвитку ! Подумайте , навіть якщо вважаєте що я неправий ...
avatar
я вас розумію, що вимусите бути усім. я уявляю, що вам це подобається. ви маєте свою думку щодо
західної ідеології, хоча невідомо щодо саме якої, бо на заході ідеологій
багато, оскільки є свобода мислення, право на свободу слова, і тут поважають
Права Людини, ким би вона не була. західна освіта зовсім не
вузько-спеціалізована: отримують бакалаврат з однієї спеціальності, маючи ще
2-3 вузькі спеціалізації, а маґістерский ступінь може бути зовсім з іншого
напрямку. людина, отримавши тут освіту, може працювати за 10-20 фахами. що усі
й роблять. поет, до речі, для мене- хобі, улюблене заняття, а працюю
 я зовсім у іншму напрямку. мені доказувати нічого не треба, а вам цього йробити не треба. ви маєте свою думку , а я- свою. ваші схвильовані слова з
патетичним настроєм- ваші переконання. я ду мати над цим не хочу, бо думка не
будує. чи маю я талант, чи маю я натхнення- це як Бог покладе. мені
подобаєтууься, от я й віршую. здоров'я вам та наснаги. люблю мови, якщо пишуть
правильно. з повагою:

хтось мусить бути всім:
електриком й економістом,
політиком і памфлетистом...
і думає, що Заходу- вже крах,
бо, там, учитель не лагодить дах,
бо, там, на це є фахівці,
що знають, як робить це краще,
але не тільки це відомо їм,
вони писатимуть, як побудують дім,
проте, не мусять це усім
доводити на цифрах все наочно,
бо не усе в житті буває точним,
у вас- війна за мови, за людей,
за землі та культури,
і, певне, то - не час літератури,
а хтось мене переконати хоче,
що там, десь, крах,
у вас- прогрес духовний,
чи одномовний, чи багатомовний…
і, все одно, так хочеться спокою,
без того політичного багатобою,
та права на права Людини,
для всього світу й України.
Іван Петришин
avatar
0
9 karas • 07:52, 18.09.2014 [Лінк на твір]
Я всім не хочу і не буду , хоча хто я у вас склалася неправильна думка , і це важе право , навіть право на деяку агресію щодо мене і моїх поглядів , я просто читав справжнього Марска про капітал і що його чекає і куди він приведе , але головне розуміння все одно не дає світ , я стараюся жити з Богом , і тільки Бог дає кожному розмуіння світу , але згідно лише чистоти його серця , а решта дрібні суперечки . Мої переконання грунтуються на тому до є і що відбувається , і та не як сам світ на це реагує , лиш біда цього світу , що ані я , ані вони ( тобто розробники нових теорій не мають аргументів , через те , що світ не хоче шукати нового альтернативного розвитку , не дає на це ні права , ні десь практичного застосування . І тому і ваші і мої думки - це теорія , але добре що я знаю вашу думку - бо істина виходіть із різноманітності поглядів . yes


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz