Грецькі і Римські Красномовці (Історична Грамотність Молоді)
Грецькі і Римські Красномовці
(Історична Грамотність Молоді)
У зібраннях афінців і римлян великою була пошана до красномовців.
В Афінах і у Римі, красномовці відзначалися за свою пишномовність і розум.
Часто, поради красномовців ставали у пригоді громадянам тих міст.
Греки і римляни перемагали усі давні народи у свойому шляхетномовстві.
У Греках, було багато шанованих мистецтвомовців.
Князем грецьких красномовців був Демосфен; суперник Филипа, короля Македонії, своїми промовами, величною силою, він вів афінців на війну проти македонців.
У давні віки, усіма відзначалася сила промов Демосфена.
За думкою промовця Демосфена, воля Филипа була небезпечною для волі афінців.
За Демосфеном, одначе, свобода була завжди у серці, тому він вважав його ворогом.
Відважний красномовець мужньо переміг своїми промовами, але перемога у битві була за македонцями.
У римлян, королем шляхетномовства був Цицерон.
Це був чоловік великої кмітливості, уповноважений Сицилії та консул Риму; він був ворогом Каталіни.
Каталіна зі своїми спільниками готував зрадницькі дії проти своїх співвітчизників, а Цицерон своїми промовами розкрив змову Каталіни.
Повчальний історичний екскурс. Звісно, треба ще переглянути подібну інформацію з інших джерел, але ж у вас не монографія, а переклад. Тому питання щодо істини залишимо на совісті оригінального джерела
Дякую: а, хто це на цій веб-сторінці очікував монографій?
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")