Це та мова, якою розмовляє рідня:
батьки, дідусь і бабуся, прадіди...
Що таке рідна мова для поляка?
Польська. А, для італійця? Італійська.
А, для ворогів України і українського народу? Російська. Російська мова -
це мова з лексикою багатьох мов.
Пєтр-то пєрвий оґерманіл руссскій язик!
Що є спольщеним? Мова порубіжжя?
Мова не знає кордонів адміністративних. Західно-українська мова - це, перш за все- словʼянська мова, яка увібрала лексичні і деякі граматичні особливості індо-європейських мов, в тому числі, санскриту, латини, греки, західно- і південно-словʼянських, балтійських і германських мов. Її не можна одностайно назвати українською, бо її граматика - складніша, а лексика- давніша. У кожній країні, мовні меншини розмовляють їхніми мовами, однак- мови меншин не є мовою корінного народу України, який має мову Українську.
Майже усі західні українці володіють і іншими мовами: польською, німецькою і , навіть- руссскім язиком, однак мова України - українська, як Польщі - польська, а Франції- французька, чи Болгарії- болгарська. Українці, яких в Україні більшість, натерпілися від усіх російських царів, монголо-татаpських та турецьких навал, сталінських таборів та переслідувань, совєтських ідеологій. Вони мають повне право на на свою мову, культуру, країну і державу.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")