Моторошно.Глупа ніч опустилася на місто. Ліхтарі, від
яких падалопримарливесвітло, іхоч якось відганялоотой липкий
страх, загасли. Їй залишалося тільки молитися, щобивгамуватив собі цейстрах.Молитись доти, покитяжкий, тривожний сонне заженеїї у забуття. Алете забуттяприходилоне завжди.
ЗвалиїїСофією Михайлівною. Було їй
роківсімдесятп'ять, а виглядала вона
набагато старшою.Хворобане прикрашає людину. Вденьледвепересуваласястарапо своїймаленькийквартирці, тремтячимирукамиготувала собівівсяніпластівці, що раз на тиждень приносилаїймиловиднажіночказ комітетусоціального забезпечення. Вона чекала її приходу,яквизволеннявідтого страху. Крімнеї старенькуніхтоненавідував.. Колинаближавсяденьїїприходу,Софія Михайлівнаробиласьжвавішоюітойстрах,помертисамотньо,відступав. Їїнелякаласамасмерть.Знеювонавжедавнодомовиласьзтогосамогодня,колидізналасьпросвійдіагноз.Їїстрахалотедавнєвидіння.Тодівонабулазовсіммолоденькавчителька.Жилавсвоємурідномумістіубагатоповерховомубудинку,щоздалекунагадуваввеличезнийвулик,вякомузаперегородкамитіснилисямаленькі щільники-квартири,вякихжиличужіодніоднимлюди.Застіноюїї квартиримешкавстаренькийодинокийдідусь. Крізьтонкістінивоначула,якпоночахстарийзаходивсятяжкимкашлем. Якдратувавїїтойкашель! Потімсталотихо. Дідусьпереставкашлятиівонаполегшенозітхнула:«Славабогу,щостарийшкарбунпереставбудитипо-ночахсвоїмдикимкашлем!» Апотімтойсморід,тойжахливийсморід,який,здається,увібраливсебенавітьстіни… Тодіусісусідибідкалисяікарталисебе,затещозачерствіли інепомічалинавколосебенікого.
сьогодні у ахадова читала оповідання. якщо кількість знаків пропустить - додам. не пропустило... тому виставила на форумі)))) ось: http://virchi.pp.net.ua/forum/2-73-11#3163 теж про долю людини.
Усім щиро дякую!!! Ми живемо в світі, який підкоряється законам фізики... варто пам\ятати кожному, що за бездушність в кінці-кінців чекає неминуча розплата!!! Порожнеча завжди мусить бути наповнена...
Багато, Людочко, багато! Напевно від нас залежить, щоб їх стало менше!!!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")