РАНКОВІ НАЧЕРКИ
Кригою вкриті калюжі,
Сумом повиті думки.
А до весни
Ще далеко.
***
Чую, не чую…
Яка різниця,
Як не почує
Крім мене…
Ніхто.
***
І ти не та,
І я не той…
Ми це давно –
Вже з’ ясували.
Не
з'ясували ж
Одного –
Навіщо варто
Разом жити.
***
Нас не обрали,
Ми обрали,
І обрані
Забули нас
До часу
Нового обрання.
***
Усього вдосталь
В нас було,
Та нам було цього
Замало.
Тепер, коли
Суцільний брак
Життєвих
Необхідних благ
Колишнє
Видається раєм.
***
Чи пам’ ятаєте,
Як я
У дім до вас приходив,
Сидав на краєчек стільця,
А ви усі спостерігали,
Як це мені було незручно.
***
Хтось народився,
Хтось помер.
Хтось одруживсь,
Хтось розлучився…
Всі визначились -
Тільки я
Між двох світів
І між двох станів.
***
Нарізали і хліб, і сало…
Коли ж по чаркам розлили,
Враз пити всім перехотілось…
***
І вустоньки в зморшках,
І щочки бліді –
Одні тільки вічки
Ясніють…
Як небо
У ранішній час,
Як думка,
Що повна надії.
***
-
Іго, - кажеш?
Та воно ж минуло давно…
-
А звідки ж тоді –
У більшості вільних –
За конституцією
-
Громодян
Залякані очі завжди,
І зігнуті шиї,
Немов у колодах.
***
Кохання!
Ну і вимучило!
Ну і крові моєї
Висмоткало!
А я знову –
Рурку до рук –
І набираю твій номер.
***
Їх троє було…
Одного…
Ударом я зніс
В самісеньке
Підборіддя…
А другого…
Пляшкою по голові
Я вирубив…
І надовго.
Ось третій!..
Мені не піддавсь –
Міцний
Був горішок…
Тепер зрозуміло,
Звідки під оком
Такий сінець
І так нестерпно
Гуде голова.
***
Ми у ліжку,
Я торкаюсь
Твоєї руки,
А ти видаєш,
Що спиш.
Отакенькі
Справи у нас.
***
Танки до міста ввели –
З-під траків
Вистирибують
Демонстранти,
До поліцейських автівок
Затриманих грубо
Заштовхують.
Всі метушаться.
І тількі мертві
Байдужі до всього
Лежать на бруківці.
***
Крокуємо містом…
Скільки всього
Пов’ язано
Саме із ним…
Та ноги нащі
Чомусь
Нас до переонів виносять –
Назустріч
Незнаним містам.
Грудень 2012
Додав: вершник (09.12.2012)
| Автор: © Юрій Іванов
Розміщено на сторінці : Верлібр
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1969 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.