Жінка-вамп (фільм) - Вамп (Vamp). Жанр фільму жахів, комедія. Режисер Ричард Уенк.
Продюсер Дональд П. Боркерс.
Вамп –
підступна рокова спокусниця (скорочення від vampire). Спокуслива , рокова жінка . У кіно і театрі амплуа
хижої красуні.
Рокова жінка
Жіночий образ (фр. La femme fatale) – жіночий образ, що полягає у сексуальності і вмінні
маніпулювати чоловіками за допомогою флірту. Образ має давню історію (Лілит,
Саломея). Він оспіван у творах Едварда Мунка і Оскара Уальда. Але остаточно у епоху (ар деко і нуар) (Мата Харі,
Ліля Брік (коханка В. Маяковського)). Асоціюється із рукавичками до ліктя,
сигаретою із мундштуком, хутровими боа, вечірнею декальтованою сукнею, коштовною нижнею білизною і келихом
червоного вина у руці.
«Рокова жінка» готова зібрати у себе колекцію із розбитих сердець закоханих
у неї чоловіків. В цьому її життя, в цьому її трагедія. Зрідку вона здатна
по-справжньому закохатися, але, як її серце розіб’ється, це рівнозначно
смерті.)
$$$
Начерки до віршослайдів
P S Бажано б було, коли б хтось до цих начерків
додав відео чи навіть аудіо матеріал. Тоді б з усього цього народилось би
справжнє дійство.
**?*
Жіночка вамп – у мріях моїх
Ти виникаєш кожної ночі –
Посмішка хижа на повних вустах,
Руки-обійми, мов щупальці спрута,
Гнучкість спини, наче стебло ліани ,
І порцелянова крихкість лопаток.
Ноги стрункі і довершені,
А білі.., мов мармур з Карару,
Що один тільки здатний
В руках у великого Мікельанжело
Відтворювати справжні шедеври.
Тулуб і стегна примхливо
Перетікають поміж собою
ОднЕ у Одне.
А у центрі уваги - квітка,
Що зачаровує всіх
Я не виняток,
Я теж не витримую.
Дихаю хрипко, мов звір,
І нерівно.
Жіночко вамп,
Та коли ж закінчИться
Ця ніч.
Жіночко вамп,
Чи за нею - отримую спокій?
***
Жіночко вамп – кожного ранку
Стрічаю її
На трамвайній зупинці,
І зАвжди на нійі – шкіряне...
Біле і чорне,
Червоне і жовте,
Зелене і синє,
Завжди яскраве,
Як повз такого пройти?..
Спочатку вдивляюсь,
І намогаюсь вловити
Кожну деталь,
Щоб зберегти у серці.
Та хіба витримати
Звичайному чоловікові
Примхливість жіночки вамп?
Втомлююсь і потихеньку згасаю…
А тут і трамвай поблизУ
Дзеленчить.
***
Жіночко ваип!
Ми у трамваї –
Проходить кондуктор,
Грубо штовхає
Жіночку вамп…
Та аж здригається
Вона ж тендітна така,
Така незахищена.
Треба на допомогу іти
Жіночці вамп.
Протискаюсь до неї,
Забувши про все,
І ось поміж нею
І поміж юрбою –
Тіло моє.
Лопатки її крихкі
Сором’язливо торкаються
Моїх грудей,
А хвилясте чорне волосся
Лоскоче моє обличчя.
Я посміхаюсь жіночці вамп,
Та хіба вона бачить?
Вона ж спиною до мене.
І ось зупинка – поруч метро,
Майже усі виходять,
Виходить і жіночка вамп,
А я залишаюсь,
Хоча вже давно
Проїхав свою зупинку.
Порожній вагон,
Похмурий кондуктор,
І я на сидінні
Чи сплю наяву,
Чи мрію про щось.
Жіночко вамп,
Де ти тепер?
Чи вже у офісі,
Чи ще на вулиці,
Усе на тобі шкіряне,
Яскраве, блискуче таке,
Що засліплює очі,
Та не прикриваю очей,
Бо це все лише
Мені мариться…
|