Понтій Пілат (за М.Булгаковим) Га-Ноцрі тут. Він каже правду. А світ до неї ще не звик. В усьому бачить вічну зваду І не купляється на звих. Та присуд є. І ніч холоне. І на устах — липка печать. І днів твоїх центуріони Понад пустелями кричать. А він рече. І стигнуть грози. І легіони гаснуть сонць. І вдовольнити треба позов, Щоб захиститись від пророцтв. Ось хрест несуть крізь кожні вічі... Хто розпинатиме біду? ...А у чаду горять, мов свічі, Його слова: “Я ще прийду”.
|