Сьнігом мете за виглядом
Чужий мороз лиця кусат
Ти до вітру стаєш задом
Штоб той не поторгав вуса
Зиму вшитки лемки чуют
Чи там в себе чи в чужині
Поміж собом бесідуют
Што вона принесе нині
Хоч лемко привик до зими
Зна же вона не зашкодит
Хижу прикриє килимом
І путі якими ходит
На зимових Карпат схилах
Спит його лемківска сила.
14.02.2011р.
|