Роби добро, безупинно, без втоми, Своєчасно, допоки є час. Все минеться добробут і горе, Лиш добро свої наслідки дасть. Буде сумнів: старання намарно, Що ж, ніхто не вгодив ще усім! Й над святими було не раз хмарно, Але в святості жити - спіши. Супроводжує успіх - не чванься, Памятай легко впасти з гори. Себелюбство забуть, якнайперше безкорисливо поміч твори. Будеш друзів на пальцях лічити, Наживеш собі сто ворогів, Станеш щирим, вразливим, відкритим, Але віри не трать і надій. З добрих слів побудуєш палаци, хтось зруйнує їх за одну мить. Злом не спиниш бездумних пилатів, все ж - будуй не впадаючи ниць. Там високо, в небесному царстві Серед тисячі чаш є твоя. Біля неї ангели на варті По краплині збирають діла.
|