Коня мені, меча мені і зброю
Усю, що зможу винести у бій!
Бo чвалом я сьогодні -не ходою-
Лечу на герць! - Спинять мене не смій,
Мій вороже!Тебе я сповіщаю:
Плети тенета , пастки розставляй!
Бо я не та...не та я , що прощаю!
Я йду на тебе! Чуєш! Так і знай!
Лечу і розсікаю часу струмінь,
Твоє обличчя вгадую здовкіл.
Вже знаю, де, приблизно,злий твій корінь,-
Мені гострить цей трутожалий кіл!
Ну де ж твій фронт?- скажи мені заради...
Ну де ж та твоя лінія війни?
В атаці я- чуття мене не зрадить...
А ти виходь...пилюкою сипни.
Я знаю, що цей бій звучить востаннє!
І треба виграть- хай там далі що...
А далі відчуваю я кохання,
Котре не продається ні за щO!
Човна мені, весла мені і хвилю,
аби була бурхлива течія!
Хай різіб"юся в кам"янисту скелю,-
це не моє - "сіренька нічия!"
А що? Та тільки влучити несила,
Гудуть і насміхаються сичі...
Хто справа кинув сяйвом Живосила?
І зойкнув хто на лівому плечі?
Ну от і все...Я зброю опустила...
Стою, як свічка на семи вітрах,
Вже знаю, що ота ворожа сила-
Глибокий, у мені, заснулий страх...
Крила мені! Зо два мені! І Світла,
Яке горить на кінчику стріли!
Пірнаю в себе: око...пулсь...затихла...
Тут Всесвіт диха, ангели звели
світи свої, галактики, планети...
Ступаю в синь...Портал, вікно... поріг...
я падаю у прірву... бачу злети..!
І бачу свій, давно приспалий, гріх.
Натягну лука і поцілю в темінь-
Хай вибухне усе від каяття...
Здобуде іскру мого духа кремінь.
В наднОві зірки, наднове життя!
ТОЖ НЕ ШУКАЙМО ВОРОГА В ОКРУЗІ-
НАЙБІЛьШИЙ ВОРОГ- ЗАВЖДИ У ТОБІ!
ЗРОСТІМ І РОЗГОРНІМО КРИЛА, ДРУЗІ,
МОВ ЗНАМЕНО У ВІЧНІЙ БОРОТьБІ!
|