Психея-Душа безмежно радіє Воскресінню Ісуса Христа
Розбито ворога без вороття,
Померла смерть,
І нам повернуто Життя!
Спів піднесіть,
Грайте, скачіть!
Слава слав!
Наш Ісус смерть подолав!
Болінням, хресним мукам і страстям
Настав кінець,
І з Богом вільно бути нам!
Тож до Мети
Можемо йти!
Свято свят
Нас веде у Райський Сад!
Як славно переміг Він сатану,
Звитяжець наш,
Небесну нам здобув Страну!
Радо біжіть,
Гучно кричіть!
Повсякчас
Хай луна суремний глас!
І Сила, й Честь, і Слава, й Похвала ―
У Бога все,
Спасіння Першоджерела!
Дяку душі,
Співи й вірші
Перед Ним
Всі навколішки складім!
Ісусе, зволь же, щоб і я воскрес,
Бо владний Ти,
У Вічній Радості Небес
З Богом навік,
Смерти уник,
Тебе з Ним
Славлячи як серафим!
Ориґінал:
NUn iſt dem Feind zerſtoͤhret ſeine Macht/
Der Tod iſt todt
Und uns das Leben wiederbracht:
Singet und klingt/
Huͤpffet und ſpringt/
Jubilirt/
Unſer JEſus triumphirt.
Sein Leiden Creutz und alle ſeine Noth
Hat nu ein End’/
Und wir ſtehn wol mit u[n]ſrem Gott;
Herꝛlich und ſchoͤn
Kan man nu gehn
Jhm zu Preiß
Jn das offne Paradeiß.
Wie wol hat er dem Satan obgeſiegt
Der edle Held/
Und uns das Himmelreich erkriegt!
Seyd nun erfreut/
Jauchtzet und ſchreyt/
Uberall
Thoͤne der Trompeten Schall.
Krafft Ehr und Preiß und Ruhm und Herꝛligkeit/
Sey unſrem Gott
Dem ſuͤſſen Heiland allezeit:
Hertzlichen dank/
Lob und Geſang
Spat und fruͤh
Sagt jhm mit gebognem Knie.
Ach JEſu hilff daß ich auch aufferſteh
Jn deiner Krafft/
Und in die ewge Freude geh;
Bleibend bey Gott
Sicher fuͤrm Tod/
Dich und jhn
Lobe wie ein Seraphin.
Аранжування мелодії:
1. Конрада Боксдерфера, багаторічного (понад півстоліття) орґаніста у євангелічно-лютеранській громаді баварського (Верхня Франконія) містечка (Markt) Кюпс:
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1689 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")