НЕБИЛИЦЯ Розкажу вам небилицю, За кавун і кавуницю. За зелений огірок Й золотавий кабачок. За патисон біленький І гарбуз жовтенький. За диню медову І люфу чудову. Що гарбуз рябенький Вдів чалму руденьку, А з гарбузи горляночки Роблять посуд і скляночки. Усі з Америки походять, У Китай за рисом ходять. З диньки кашу зготувати Усіх у світі частувати. Балакають по англійські, А танцюють по індійські. Носороги з кавунами, Слоненята з гарбузами. А в Єгипті заспівали, Крокодила налякали. А верблюд з’їв огірок Африканський вів танок. По Азії тупцювали Мавпи й звірі ласували, Кабачками, гарбузами, І смачними кавунами. Буйволята всі ревли: “Дайте диню й люфи. Будемо коші плести, Апельсини щоб нести. Ще й мочалок із люфи Нав’яжемо три торби.” У Таджикистан на баштан Кавун вдів білий каптан. Закотилась тара - диня, Двохметрова господиня. Віслючок заікотів З’їсти диньку захотів. “ З’їм я диньку ківано, З козеням піду в кіно”. І чарджунська регбі м’яч По степам бігцем у скач. Не моргнув коник ще й оком, Огірок побіг галопом До Краснодара всі баштанці Надягнули зелен-штанці. Далі треба нам котиться Зупинятись не годиться. Через Волгу до Дніпра Неописана краса. Ось, херсонські степи, Будемо - також рости. Бджілки дуже їм зраділи, Сарафанчики оділи. Танцювали, веселились Доки крильця не втомились. Усі баштанники веселі, Завітали - в ваші оселі. Це салатик з огірків, І млинці з кабачків, Каша гарбузова Та й диня медова. Кругом, кругом вітаміни, Їжте дітки, неодмінно. Будьте всі здорові, Дякуйте, пану гарбузові.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 6619 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")