НІСЕНІТНИЦЯ Каченятко кря, кря йшло Нісенітницю несло. Зачепилось за кілочок, Тай упало під пеньочок. Нісенітниця розбилась, По садочку покотилась. На дзвіночку заграла, Та тварин зачарувала. Індичок пік калачі, Щуки грілись на печі. Стали разом смакувати, Ще й корівку пригощати. Котик Мурчик прискакав, Жабку під лапки узяв. Гучно весело скакали Калачі теж наминали. З раком півник заспівав Гусачка на гак спіймав. Окунець загоготів На конику в ліс утік. Бабки на мітлі літали Зі телятком, жмурки грали. Заховався там і лящ З козеням заліз під плащ. А курчата навмання, З лелекою белькоття. Поспішали в очерет На цвіркунчиків банкет. На зеленому лужку, На квітковім моріжку, Із сороками собачки Затівали стрибки скачки. А під дубом свинка спала Нічогісінько не знала. Чує плаче каченятко, Що це сталося, дитятко? Нісенітниця розбилась По садочку покотилась. На дзвіночку заграла І тварин зачарувала. Подивися, що то є, Калачі хто з ким жує. А хто з ким мудрує На зеленім же лужку Хто і з ким гарцює. Свинка – хвостик підкрутила, Нісенітницю схопила. Заховала у мішок, Очманілі, а ну стоп! Все затихло навкруги . . . Оглянулись . . . О - йо - йо - й . . . Та – навтьоки . . . Хто у річку, хто у мул, Хто у хлів, ой караул . . . Нісенітниця така: Розпізнайте дітвора. Хто побіг до річечки, Хто у хлів до гичечки, Хто живе у конурі, В курнику і у норі.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 3459 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")