КЛИМ – ПАНОК ОГІРОК Рано вранці бабця встала І Наталочку повчала. Хто ранесенько встає Тому Бог усе дає. А проснулася з росою Поливай город водою. Пташечки дзвінко співають Ясне сонце зустрічають. Пробудилися й комашки Друзі білої ромашки. Час і нам уже бариться Лінуватись не годиться. Що на грядочках росте, Познайомлю я тебе. Імена старі згадаю, І загадки загадаю. А ти, внучко, поливай І загадки відгадай. Наш сеньйор Гаврило Багатого роду. У червоному жупані Ходить по городу. (Помідор). У сеньйори Моті, Сарафан у злоті. Під зелененьким зонтом Ходить (морквочка) рядком. Червоно-малинова Блузочка в Анфіски. Ізумрудні кучерики У паночки (редиски). Ціле літечко він в'ється І до бджілочок сміється. Зелененький Клим – панок Звуть його всі – (огірок) У купця бордо Ониська Шаровари низько-низько. Пояском підперезався, (Буряком), кумі назвався. Мавронька – купчиха Каптани нашила. На голівку приміряла, Петелечки всі порвала, Ґудзики згубила. Мабуть, було пусто У голові (капусти). Наталочко, почекай, Підемо, у лівий край. 3 Я згадала, ім'я Зота, Подивися ти на нього Переліз і за ворота. Й в'ється ніби огірок Зелененький цар (горох). За воротами в полі, У коричневій льолі, Вихваляється Килина: “ Вславлена моя родина. Хліб, усьому голова, За ним лину, лише я. На вогнищі – печуть, жарять, Ще й у льолі мене варять ”. (Бараболя). Ось, на грядочці князьок, Подібний на чобіток. (Частенько й на грушу). Маслянистий Лук’ян Синій, синій (баклажан). Вабить барвами нас Благородний Панас. Ніби торбочка висить, Веселкою веселить. Зелененький, червоненький І як сонечко жовтенький. (Перчик).
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1921 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")