НОВА ДОБА
Невже все марно, і не відгукнеться
Сопілкою душі нова доба...
Руками ухоплюсь за хворе серце -
Нехай без мене тішиться юрба.
Бо молода, завзята, відчайдушна,
А хто в ній я, що доживаю вік...
І слів мені не відшукати слушних
Для тих змагань, що відбулись торік.
Коли постали юні на майдані
За волю, що приспав бандюк-тиран,
І за слова крилатї, Богом дані,
Розплачувались тисячАми ран.
Мороз і лютий беркут побороли,
Нову майданну владу обрали,
Із честю поховали всіх героїв,
А виборати єдність не змогли.
І вмить бліцкриг недрімлючих сусідів,
Відтяли Крим, а далі хочуть Схід,
Занурюємось в омут бід і злиднів,
Невже скінчивсь, не розпочавшись зліт,
Невже знов бидлом поженуть у рабство,
Щоб в нім, позбувшись всіх своїх надій,
Надовго позабули про бунтарство
Чужі і гнані на землі своїй.
Невже?!! Та все ж тримаємось, братове,
Бо спалах волі жеврІє в серцях,
Бо не дарма рясніють краплі крові,
Коли долоню пробиває цвях.
Пережили страшну неділю вербну,
І тиждень весь переживем страсний,
Дає Господь страждання не даремно,
Вони гартують в тілі дух міцний.
За муками обрящемо спасіння,
Нехай у двері рветься злий сусід.
Нам навіть мертвим буде воскресіння,
Його - живого зникне в світі слід.
Стою, ледь дихаю, тримаючись за серце,
А вздовж проспекта сунеться юрба,
А може ще колись і відгукнеться
Сопілкою душі нова доба.
11-14.04.2014
Додав: вершник (14.04.2014)
| Автор: © Юрій Іванов
Розміщено на сторінці : Вірші про чоловіків
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1891 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 4
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА