В народі кажуть, що людина на Землі
Повинна народити й виховати сина,
Дерева посадить, які розквітнуть навесні,
Та дім побудувати в ріднім краї.
То правда є , але лише наполовину,
Про дерева, сина і будинок у житті.
Є істина про те, що кожная людина
Від сна прокинувшись, розквітне вже у іншому бутті.
В бутті, що змінить всю систему цінностей,що дасть Душі свободу
Розпоряджатись з Духом на Землі,
Але,щоб це зробить, потрібно лише згоду
Людини та бажання все змінить.
В бутті у тім дерева своїм гіллям та листками
Символізують у людині те, що потребує докорінних змін,
Коли опадуть листя з заздрощів та злоби,
Й Обріжуть гілля із затемнених своїх сторін.
Щоб на весні на дереві, що має
Зросли нові, чарівні, ніжні пелюстки,
Які б внесли в життя, що грає,
Новітні якості, що запалають назавжди.
Вони зростуть неначе діти, тоді,
Коли людина у житті своїм
Віддасть себе для інших в світі
В турботі і служінні, коли пожертвує усім.
Усім, що має – творчістю, часом, любов’ю,
Працею вірною, людям віддана яка,
Коли в житті очиститься від того,
Тримає що її у темряві віка.
Очищення – то дійство, перший крок до того,
Щоб у житті своїм земнім
Знайти вузеньку стежечку складного
І простого Шляху, що стане вона ним.
Тоді відкриє в серці вона Сина,
Який народиться , як ангел в небесах,
І заспівають Серафіми й Херувіми
На честь народження Величного Христа.
І пісня та, неначе Всесвіту кохання
З небес зійде в серця людей,
І як зоря засвітить спозарання
Світліші світлого вогні Землі, вогні Небес.
Христос родився, Славімо Його,
Родилось сонечко з проміння Духу,
Родилось, щоб світити назавжди,
Пройти свій Хресний Шлях служіння Світу.
Велична є в нього робота –
Нести в світи і дарувати кожному любов,
Запалюючи їх в служінні та турботі,
В єднанні з світом, мов два серця злить в одно.
Важкий той шлях на гору нести хрест,
Який здолає ненависть та злобу,
Розжене морок темряви у кожного із нас
І закладе фундамент для нового дому.
І це той дім, який потрібно збудувать,
Звести в собі Храм вічної Любові,
Назавжди проросте він єдністю життя
В Людині, що несе зерно Свободи Волі.
Людина завжди користується в своїм житті категоріями поведінки, які мають в своїй основі шаблон, формований її життям, або ж одним з архетипів підсвідомого. Цей вірш рекомендую читати без оціночно, душею. Не спішіть давати оцінку. Прочитайте душею, відключіть хоч на цю хвилину свій розум. Відчуйте після прочитання вірша себе істинного, тільки відчуття в цю хвилину будуть істинні, ваші. Розум включиться і все може зіпсувати, як дуже часто буває з нами в житті, коли голос інтуїції ми перекриваємо своїм розсудочним мисленням і все спаплюжуємо.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")