Яка ж підлота!!! «Рідний брате», Чого прийшов вночі до хати, Кого затявся «визволяти»!? Того, хто хоче щастя й волі, Думок дерзання, мрій роздолля, Кому неволя гірко мила, Хто в серці має дужі крила, Хто вистраждав свою свободу, Хто вибрався на чисту воду, Підняв нарешті мрій вітрила, Та зупиня нечиста сила, І заглядає чорне дуло: «Ти - бидло! Будь таким, як було!» Політ до волі під прицілом, Свої у «брата» «думки» й цілі … Чого прийшов, живи як знаєш, Чого ти знову зазіхаєш На мирний сон моїх онуків І засилаєш чорних круків. «Хто ви, ви що за зграя, Хто вас послав???», «А ми не знаєм!» Так знаєм ми: ідіть додому, Без вас збудуємо хороми Життя свого і панувати Не будете у Душах наших. Вже скільки часу нас давили!!! В нас Вільні Душі!!! Зрозуміло???
|