Чи справді Україна двоголова, Чи, може, скаже хтось сьогодні – ні?!. І що культура й мова в нас чудова, І ми пливем в єдиному човні? Хіба ж не двоголова Україна, Як є тут бідні і багаті є? Як мову роздирають солов’їну, Бездушність просто жити не дає! Розділена сьогодні наша мати, Навіщо й ким розділена вона? Щоб не могли, як сад той, розквітати? Хіба тепер потрібна нам війна?.. Вкраїни дві, її – дві половини, І брат на брата – точаться ножі… Гіркі плоди терпкої горобини, Вже ледь ковтаєм сльози на межі… Немає сили вилізти із бруду, Мов хміль, так заздріть руки обвива. Навісив хтось на очі нам облуду, Й не в силі губи вимовить слова. І є вже незалежність, а від кого? Свобода слова… Що то за слова? Вже аж тоншить від полину гіркого, Болить від присмаку гіркого голова. Чого ж такі дурні ми й недолугі? Усе в нас є! Чи, може, вже нема? Вже обіцяли перші нам і другі, А ми усе їм вірили дарма… Нехай би й так, та часу не вернути, Ми так багато згаяли часу… Тепер питаєм: бути чи не бути, Ковтаєм знову, давлячись, сльозу. А винен хто? Самі ж і винуваті, Що стільки лиха висіяно й бід, Що казна хто у нашій таки хаті Диктує нам, що їсти на обід. Хіба ж не прикро бути знов незрячим, Носить щодень намітку на лиці? Але ж ми бачим, чуєте, ми бачим, Хто кида бруд у наші криниці… О дай нам, Боже, розуму і сили, Щоб правда в серці кожного була, Щоб ми ні в кого долі не просили, Вона сама щоб рястом зацвіла. Ми вірим в те, що крила вище й дужче Нестимуть нас на крилах вітерця. Й Шевченка слово – слово невмируще Розтопить наші душі і серця.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 1077 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")