Моя Вкраїна, моя нене, моя мати,
Своїх синів закликала у бій
За гідність , честь і світлую годину
Для кожної родини та людини.
Той бій, що лине гуркотом страждання
Десятків, сотень, тисячі людей
Які шукають шлях, але через незнання
Знаходяться в пітьмі своїх бажань.
А боротьба іде за Душу України,
За весь її народ, свободу що обрав
Від рабства нечисті та злоби,
Що душу ту століттями тримав.
Шлях звільнення важкий,не кожен того вартий
Сьогодні, згинувши, звільнити свій народ.
Але іде він в бій, його не зупинити
Від звільнення народної душі.
Її вже захлиснули, вдушили ті бажання,
Які несли страждання і нудьгу
Народові, що має на меті зібрання
Таких чеснот, що канули в пітьмі.
Чесноти ті – любов, братерство, рівність, воля,
У крові в них, їх не можливо вирвати ніяк.
Несе душа із віку в вік свободи тії,
Запалюючи кожну, мов маяк.
Орієнтири вже не загубити,
Навік вони закарбувались в пам’яті людей,
Душа їх хоче, прагне розбудити,
Щоб кожне серце було як одне.
Та Єдність є, вона у кожного чекає
Часу, запалить що вогонь в серцях,
Що допоможе зрозуміти всім нарешті,
Що є навік одна – людська Душа,
Яка є часткою величної Матусі Світу,
Голубить котра, надихає кожного із нас
На розуміння єдності у світі всього,
Що є навкруг, навколо нас.
Закінчаться страждання, щастя переможе
І стане та душа світитись мов зоря,
І скине пута темряви незнання,
І вийде вмить з невідання вона.
26.11.2014
Мені аж дивно що ніхто ще не оцінив , вірш надхненний , в стилі повстанських пісень і старих добрих українських дум , написаний серцем , полумяно ...!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")