Якщо свою любов до України виражати в поетичних рядках, то, на мою особисту думку, вони повинні бути добре перебрані, а не зібрані до купи, адже вірш, крім змісту, повинен мати певний розмір, втиснутий у якусь чітку форму, а в даному випадку все це відсутнє. Може, у когось будуть інші думки, то готовий охоче їх вислухати. Над віршем тобі, Якове, потрібно ще працювати, щоб він зазвучав, заяскрів, адже задум гарний і почуття твої, бачу, щирі.
Дякую за побажання,пане Вікторе.На майбутнє матиму на увазі.Але ж коли ми будемо втискувати певний розмір у форму,то це не буде часом *згвалтування?*Мав я уже давненько розмову із поетом,Шевченківським лауреатом,редактором моєї книжки *Мазепина гора*Володимиром Коломійцем,так от він говорив,що коли народжуєш вірші,то прислухайся до душі,а не думай як ти його пишеш.Розмір ,форми --це не головне. Почуття,переживання,думки вони ж без певних форм,а висловлюючи їх ми розуміємось...Задум і почуття у вірші ви побачили,а це головне...
Шановна пані Наталю,скільки живу стільки й прислухаюсь до порад людей ,особливо старших.Адже--це найкращі університети.Не виняток і пан Віктор.Я ,скажу чесно,ціную його як поета,хоч ми ,на жаль,заочно знайомі не так і багато.Дякую і вам за побажання - хвилювання.В наш час --це майже екзотика.
Можливо, лауреат уже забув, що називається віршем, то, при нагоді, розтлумач йому, що віршем називається невеликий твір, написаний ритмізованою мовою, найчастіше з римуванням рядків. Вірш - одиниця ритмізованої, поетичної мови, що складається з певної кількості стоп, з чергуванням наголошених і ненаголошених складів. Здається, тут усе чітко і ясно, правда, мова не йде про білий вірш, проте, білим віршем ти й не пишеш. Є ще категорія поетів, яку називають віршомази, а ось за що - здогадайся сам...
Якби ми всі жили за правилами скукота була б неймовірна.А так є про що поговорити,люб*язно посперечатисяЗрештою є критики на наші римовані рядочки і стопочки.Будьмо! Закони писані людьми і постулати тлінні і укази, як сніг минулорічної зими забудуться.Вони не є дороговкази.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")