Скажи мені вільна державо
Яке у мене нині право
Як українця в чужім краю?
Яке я право в тебе маю?
Скажи, чи я, твоя дитина?
Що тут живу, моя провина?
Все це знати мені цікаво.
Скажи, прошу. вільна державо.
В думках до тебе я влітаю,
Хвилі Дніпра мені співають.
У снах моїх будиться слава.
Твоя , свята, моя державо?
Доля тобі різне співала.
Вмирала ти і воскресала...
Кидали тебе на коліна.
Чинивши раз у раз руїну.
Радянської сім’ї сестриці
Знов червоним вкривають лиця.
Дурять твоїх дочку і сина
Моя воскресла Україно.
Вони не хочуть в тебе волі
І знов фальшивих шлють ідолів,
Щоб притоптати твою славу.
Моя, чи вже вільна, державо?
23.04.2011р.
|