Нині Ждиня, мов княгиня.
Всюди рідне слово
Бо шукаючі коріння
Прийшли тут з любов’ю.
Наче магній Ватри вогонь
Прикликав русинів
Щоб стиснули собі долонь
Сини Лемківщини.
Один одного вітає
Як колись – Добридень!
Стають разом і співають.
Очі в краєвидах...
З Канади і з України
З близька і з далека.
Дідусі, внуки і сини
Неначе лелеки
Приїхали, прилетіли,
Або прийшли піше.
Предків кров заговорила.
Дух Карпат колише.
Вони знов панами нині
На землях прадідів.
Тут їх небо чисто синє,
Любі краєвиди...
Де яки, може й пропали
На землях чужини
Ті не будуть тут вертали,
Вони там загинуть.
Їм чуже вже рідне неба,
Пісні й слова мами.
Пропадає їхнє ego
Десь поза горами.
27.07.2008р.
Ждиня - село на Лемківщині де що року відбувається "Лемківска ватра" при якій зустрічаються сини нашіх рідних земель розкинених долею "Акції Вісла" по усіх усюдах.
|