ЗБЕРЕЖЕМО ТРАДИЦІЇ.
ВЧИЛА МАТИ ДОНЮ ВИШИВАТИ,
ВМІЛО КЛАСТИ ХРЕСТИКИ В РЯДКИ,
І СТРІЧКИ У КОСИ ЗАПЛІТАТИ,
І БІЛИТИ В ЛУЗІ РУШНИКИ.
ДО КРИНИЦІ ПОСИЛАЛА МАТИ
ДОНЮ РАНО -ВРАНЦІ ДО ЗОРІ.
І НА ХЛІБ У ДІЖЦІ РОЗЧИНЯТИ,
І ПЕКТИ ПЛЕТЕНІ КОЛАЧІ.
ТАК БУВАЛО, СЯДУТЬ БІЛЯ ТИНУ,
І СПІВАЮТЬ АЖ СЕРДЕНЬКО МРЕ,
ЩЕ НЕ ВМЕРЛА НАША УКРАЇНА,
ЩЕ НЕ ВМЕРЛА І ПОВІК НЕ ВМРЕ.
-ПАМ"ЯТА Й ЖЕ- ГОВОРИЛА МАТИ,
ЩО ТИ РОДУ СЛАВНОГО ДИТЯ,
БЕРЕЖИ ТРАДИЦІЇ Й ОБРЯДИ ,
ПРОЖИВИ З МОЛИТВОЮ ЖИТТЯ.
І СТЕЛИЛАСЬ СКАТЕРТИНА БІЛА,
НА СТОЛІ ДУБОВІМ НАЧЕ ЛАН.
А В ПЕЧІ ДУХМ"ЯНА КАША ПРІЛА,
ВЖЕ І ЧАС ПРИХОДИТИ СВАТАМ.
ПАМ"ЯТАЛА ДОНЯ СЛОВО НЕНЬКИ,
І ЙОГО ПЕРЕДАЛА СИНАМ,
ВСЕ ЩО РІДНЕ,МИЛЕ ТАК СЕРДЕНЬКУ,
ЧАС ТЕПЕР ВІДСТОЮВАТИ НАМ!
Додав: natalka7474 (25.04.2014)
| Автор: © Н. ХАММОУДА
Розміщено на сторінці : Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1454 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 3
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА