- Та кого ж це обирати?
У дочки питає мати.
- Обери людину справи,
Як сусід Іван казав.
- Ну, а як її вгадати?
Бачиш скільки кандидатів!..
Ой, боюсь, що помилюся...
Кращеб... хтось - та підказав!..
Їх почув один молодик,
Що назустріч йшов по сходах:
- Потребуєте поради?
Можу вам допогти!..
Ось погляньте!..Є людина,
Що і в полум'я порине,
А, як треба, і загине
Для досягнення мети!!!
- Ой! Нащо ж життя втрачати?
Аж здригнулась бідна мати:
Треба викреслити з списку,
Та нехай собі живе!..
Відійшов молодик з сумом...
Мати вголос думку дума:
- І старе було не краще...
Та чи краще є нове.
- Ви не бійтеся, матусю!
Чоловік сказав в кожусі:
- Нова справа - добра справа!
Гляньте, пан цей - комерсант!
Усього досягсь для себе,
То й для вашої потреби
Прошибе і стінку лобом,
Бо у цьому він талант!
- Лобом стінку? А як стінка
На людей та на будинки
Упаде і все потрощить!.
Ні, нехай уже стоїть!...
Хай йде геть, заради Бога!:
Лоб такий це не до чого!..
Ось і двох уже позбулась
Та й не знаю, що робитьь!..
Підійшла білява жінка:
- Перепрошую, хвилинку!
А скажіть мені, будь ласка,
Нащо нам чоловіки?
Стать жіноча розумніша...
Оберіть оцю! - І ліпше
Підуть враз у нас всі справи,
А як ні, то навпаки!
Мати блимнула очима:
Ой, спасибі, що навчили!
А і справді, що жіноцтву
Час до влади вже іти...
Чоловіцтво так втомилось,
Що усе пересварилось...
Тільки жінка нині здатна,
Хоч чогось, а досягти!..
Мати впевнено крокує
І за жінку голосує...
І дочка, а там всі люди
Стали жінку обирать...
Посміхнулась донці мати:
Хто б і міг передбачати...
Зміна влади - чоловіцтву
Час настав відпочивать!..
Вірш дуже сподобався, читається, як співається, але порада, що озвучена в закінченні - дуже сумнівна, бо, як у нас кажуть, добра порада - як кепський порятунок.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")