МОВОНЬКО ВЕЛИЧНА Йшли тебе понищити зусібічні зайди,
Ти – не штучно створена, тож і не загинеш.
Ти ще вся – не сказана, ти – диво несказанне,
Мово українська, Мати-Берегине!
У душі злеліяна, серцем облюбована,
Запульсуєш говором, а була ж й столична!..
Та була й розстріляна і не раз шматована,
Мово українська, страднице велика!
Мова у серці - це безсмертність народу , от якби кожен українець почав говорити по українські , може тоді і мислив по українські ! Я так розумію питання про мову !
ПРАВильно Ви розумієте, пане Іване. ЯкбИ всі українці й інші громадяни України розмовляли українськОЮ, не прийшов би путлер "захищати" бомбами! Ви слушно зауважили, що мова - це безсмертя нації: є мова - жива нація. Сердечно дякую, пане Іване, за відгук!
Мову треба берегти. У Білорусі це питання стоїть зараз дуже гостро. Бо молодь і більшість населення перейшли на російську. Лише люди старщого віку та в деяких регіонах трохи розмовляють саме білоруською, а решта суржиком або російською.
Спам"ятались уже й у Білорусі, коли їхня мова вже визнана як зникаюча. Ось що значить - під чоботом імперії зла! Але краще пізніше, ніж ніколи. Хай щастить білорусам на цьому шляху, бо нема мови - нема й держави, мало того - не буде й нації! Дякую Вам за коментар!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")