*** Шкереберть перевернено душу. Перевернено мрії навзнак. Автомат взяти в руки я мушу, А хотілось пожити не так. Знов снаряди, мов круки голодні,
До окопів летять, в бліднажі...
Наче в пеклі були ми сьогодні. Та для нас ці сюжети чужі. Кулаки всі тримаємо тісно За того, хто у розвідку йде. Як в дитинстві, ми віримо, звісно, Що й сьогодні біда обійде. Вже три дні від батьків ані слова, Наче світ занімило навік… І хвилина затишшя раптова Полилась, мов живильний потік. Найдорожчого я адресата Набираю і чую гудки, Що озвуться тривогою тата, І матусиним: «Як ви, синки?» - Не хвилюйтеся, мамо і тату, Під свинцевим дощем стоїмо Всі пліч-о-пліч, і хижому кату Ми образити вас не дамо! Хай же сепари знову лютують, Рвуться жили від заздрості в них, Що в кошмарі оцім нас рятують Молитви наших рідних, близьких. Шкереберть перевернено душу. Перевернено мрії навзнак. Автомат взяти в руки я мушу, Але жити я хочу не так!
Болючий вірш. Емоційно- сильний, бо хвилює кожного українця нестабільна ситуація на Сході. Прошу перевірити наголоси в римі; вороннЯ -безОдня; дощЕм- прИйдем; сЕпари - кошмАри.
Дякую. Жахлива безграмотність! А вони оголошують 2016 рік роком англійської мови. Українську б вивчили досконало, бо русизми зашкалюють: для мене - наслідок дитинства в Росії і русифікації України.
Українських наголосів, на жаль, не знаю я - жахливе відлуння совітського минулого. І коли мої родичі-росіяни в минулому році запитали скільки годин відводиться на вичення російської у школі, я замислилася над запитанням: "А скільки на вичення української?!" Тепер буде плюс дві іноземних... Схоже, ряди безграмотних будуть поповнюватися...
Як жодна жінка, -не підтримую війну, Нема їй оправдання і не буде. Прошу щоденно МИРУ ,у НЕБЕС прошу, А у людей:"Опам"ятайтесь,люди, всюди!!! Вірш болісний,але від реальності не втічеш...
Не знаю, чи надовго вистачить оптимізму у слові для підняття бойового духу наших захисників, бо вчора ховали юнака із сусіднього села. А йому тільки 23...
Нестабільна ситуація? - Погоджуюся. Але ж наша країна співпраціє з окупованими територіями, бо товару в магазинах вистачає з України. Та і договір з Росією про економічну співпрацю ніхто не відміняв.... Мабуть ще довго буде ця війна... Хоча, по документам війни немає,- є АТО.
Шановна пані Ірино, з огляду на Вашу принципову позицію щодо ситуації в країні і наші реалії, то Ви ще м'яко висловилися. Бо на ринку чи в громадському транспорті ще й не таке почуєш. Дякую за візит.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")