Сьогоденна правда
Негода біситься надворі,
поземка суне по землі.
Стоять зажурені тополі,
завмерло поле у імлі.
Чомусь згадалося детинство,
з війни вертались хуторяни.
Одному болем серце тисло,
другий від радості був п'яний.
В ушах звучало: "Перемога!
Заживемо! Тепер ми вільні!
В майбутнє світла нам дорога,
будем щасливі, бо ми сильні."
Напівголодний сорок сьомий
пережели на лободі.
Навіть миші тікали з дому,
пусті платили трудодні.
Десятки років люд трудився,
земля родила, росли міста.
На щось надіявся, молився,
а в результаті пустота.
Зламалось щось у нас в державі.
Немає правди на землі.
Одні купаються в багатстві, славі
другим лишились сухарі.
Немає грошей, страйкують ФОПи.
Рабами бродим по світах.
Кредити просим у Європи.
Це геноцид, кошмарний жах.
Зневажені прості пенсіонери.
Господи, у чому вони винні.
З ласки рідних шкуродерів
добавили до пенсії аж по дві нещасні гривні.
Брати - сусіди гострять зуби,
Їм Україна - ласий шмат
Зведуть народ наш аж до згуби
й утворять тут південний штат.
Шукайте люди теплі шуби,
важкою буде нам зима,
від цих тарифів ледь теплі труби,
чим за комірне платить катма.
Збирайтесь швидше на нараду,
та розкажіть усим панам.
Якщо не буде в державі ладу
то стане гірко і їм і нам.
Сумні думки навіяла зима,
країну роздирають на шматки.
Простій людині просвітку нема,
але надійсь на краще і живи.
Додав: ПЕРЕМОГА (27.12.2020)
| Автор: © Євген
Розміщено на сторінці : Українцям
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1053 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 1
Порядок виводу коментарів:
За замовчуванням
Спочатку новi
Спочатку старі
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА