Умань – давнє славетне
місто. Його історія, окроплена кров’ю, оточена легендами. Сьогодні
87-тисячну Умань звуть єврейською. Проте Умань – українське місто. Попри
те, що житло у районі паломництва скуповують іноземні громадяни, попри
те, що новий «Закон про мови» може рано чи пізно поставити іврит на
рівні з українською.
Умань є, була і буде українським містом.
Віки польського та російського панування не змінили
цього.
Умань говорить
українською!
Прийди і почуй
українське!
Почуй українську поезію з перших вуст авторів з усієї України
та з-за кордону!
Цьогоріч
фестиваль проходитиме протягом трьох днів, 6-7 липня. Учасників та
гостей чекають три сцени, книжкова виставка-ярмарок, конкурси, екскурсії
та інші цікавинки. Чекаємо іменитих та навіть одіозних осіб української
літератури.
План заходів «УманьЛітФесту –
2012»
6
липня
15:00
– відкриття фестивалю (адміністративний корпус дендрологічного парку
«Софіївка», вул Київська, 12-а (вхід від
Автовокзалу))
15:15 – виступи учасників фестивалю, авторів та творчих
колективів міста Умані та району
19:00 – містична екскурсія історичним
центром Умані (легенди старого міста, невідома
Умань)
22:00 – пошуки квіту папороті та інші не менш містичні
події
7 липня
9:00 – екскурсія містом та
музеями
12:00 – виступи учасників фестивалю з різних міст та з-за
кордону, аукціон (павільйон «Флора», дендропарк
«Софіївка»)
12:00 – відкриття виставки-продажу книг, дисків, альбомів
учасників фестивалю (торгові ряди, дендропарк
«Софіївка»)
17:00 – закриття офіційної частини
фестивалю
18:00 – продовження фестивалю на березі ставка, слем,
купальсько-поетичні ігрища, фуршет (село Пугачівка, Уманський
район)
8
липня
10:00 – екскурсія дендрологічним парком
«Софіївка» та містом
Взяти
участь у фестивалі може кожен автор, який пише українською мовою.
Рівень майстерності тут не має значення, хоча бажаний. Зареєструватись
для участі у фестивалі можна до 1 липня за адресою:
krimovska@gmail.com
Реєстраційний внесок: 100
грн.
Учасникам
при собі бажано мати влані книги, диски, альбоми для виставки-продажу,
зручний одяг та взуття для тривалих екскурсій та свята на природі,
купальний костюм, засоби від комарів, комах тощо, гарний настрій, валізи
позитиву і власні твори для
декламування
Минулого року шкодували ті, хто не
приїхав
глядачів не бракувало, ЗМІ -
Також
шашлик, юшка, вино, вірші - потрібне
підкреслити)))
який фестиваль без
човна?
Ну а тепер про фінансові моменти. На жаль, повністю
безкоштовне проживання організувати не змогла. Місто туристичне, саме
сезон - хочуть усі заробити)) Проживання на добу 30 грн. (можливість
дійсна лише на 35
осіб)
Обов'язково візьмість купальники, зручний одяг,
взуття. Жінки повинні мати хустки на голову (у синагогу і на могилу
їхнього праведника без хустки не пустять!)) Бажано не забути і про
ліхтарик, якщо хтось заблукає на
ставку))