Усе зневічує земля,
І лиш лишається каміння.
зникають і талант, і вміння,
і вироста нове насіння,
що паростками зрине ввись,
думки зотліють у книжках,
заплутаються в павутинні
на інтернетних сторінках,
і зістарі'ються-
мислі не винні:
ніщо таки - недовговічне,
вітри часів розвіють розум,
розсіють пам'ять, нaче пил,
і впаде долі кожен роздум,
і величі впадуть без сил,
і ва`ги, й промені гармоній
перебудують назви мір,
і переплутаються разом
нитки усіх відомих вір,
і зміняться наріччя й мови
до невпізнаних начертань,
і розпочнуть вивчати знову
основи вже відомих знань,
і десь злетить увись ракета
до нових сонць й нових планет,
і, між галактик, десь напише
новий свій вірш новий поет
на мові нам уже незнаній,
абеткою, що недотями,
й колись розгорнуть ті скрижалі,
нові філологи руками
і будуть думати роками,
кому, чому, де і для чого
хтось звів докупи звуки мови,
й точитимуться там розмови,
так романтично і святково,
та десь загубиться той ключ
відгадки істини основ,
і розпочнеться усе знов
вже на основі нових мов.
й летіти будуть зорельоти
збираючи знань камінці,
що заблищать в малій руці
малого немовляти,
і довго будуть так гадати,
куди летіти й до якої
планети між зірок пристати,
а промінь часу нескінченний
вертатиме старі знання,
й творитимуться навмання
нові теорії розумні,
де зорельоти так безшумно
нові надшколи заснують,
які вивчатимуть лиш суть
як вберегти людські роди`
від всіх негод
і від біди-
о, зорельоте безупинний
людської мислі,
линь, лети,
аби знайти планету Вирій,
гартуючись в наук всіх вірі.
Так , болить дуже душа , і особливо це відчувається в останніх творах викладених тут . Багато видно наболіло і болить постійно як незагоєна рана . А так хочеться нарешті духовного сонечка ... а навколо чи туман чи щось болюче , неясне і невияснене . Болить ... Душа хоче виразовості і бракує слів .
Ніщо не вічне у цьому світі. І залишиться у пам'яті поколінь лише те, що перекажемо ми у книжках. Не у електронних мережах Всесвітнього павутиння, а у книжках.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")