Еліус- сонце, мов- Сонцесвіт,
Альбус- світлий чи білий,
Ауґустус- великий й величний,
певне, як і усі- дуже вмілий,
Цезар- то муж волосатий,
якого за сміливість любили солдати,
Друзус- сильний і мужній, хоч звучить, як " дружній",
Фаустус- везунчик, що має талан,
Гіляріус- веселий хлопець з міщан чи селян,
Люціус- Світло світу, очей,
Маніус- ранок чи добрий,
після непевних ночей,
Неро- сильний, хоробрий,
Реґулюс- князь, цісаревич, княжич-
чи як там ти у своїй мові кажеш,
Сервіус- зберігач чи охоронець,
Титус- той, що має честь титул-
переможець, не- жертвенний митар,
Тіберіус- потомок річки Тібер,
Вітус- живий чи живучий, життя,
Консус- бог зерна чи врожаю,
якого усяк поважає,
Фаунус- бог землеробства й родючості,
Янус- бог початків й відкритів,
Лібер- бог плодючості,
Марцелюс- вояка чи молоток,
певне, він дуже любив жінок,
Квірніус- спис, метаючий списа,
добрий жовнір, а не- гульвіса,
також- бог у римській культурі,
Сільванус- бог усіх лісів,
Вулкан- бог вогню і пожеж,
його боялися- авжеж!
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")