Весною, при цвітінні підсніжиків,
анемон і барвінку,
не дивись на жодну жінку,
бо йде Веснодіяння, Віслодіяння і Вестдіяння-
перед, до і після,
за велінням Перуна,
як каже таємна Руна,
що розкочується мислею по дереву,
сірим вовком-волхвом - по чагарях,
сизим вірлом понад хмари,
і робить чари.
треба плюнути тричі через ліве плече,
пожувати листя осики,
пруттям берези відшмагати другого,
пруттям дуба- себе,
щоб аж усе зелене здавалося, як рябе,
накласти один одному на голову дубові вінки,
щоб любили сусіди і жінки,
увійти в мурашник, промовляючи:
ой, на печі пече,
ой, у печі горить,
нічого не болить!"
потім- відшмагати плечі один одного пекучою кропивою,
примовляючи:
"б'ю кропивою пекучою,
печу-випікаю усі хвороби-нездужання
до повного одужання".
а, потім, усі разом
мають кричати: "ой-м!"
потім, беріть праники перунові-
можете їх купити у Львові-
і гамлесьте люб'язно один одного,
кажучи:
"щоб вас оперунило!
Хай Перун мече свої стріли на вас
у добрий для цього час!
Перунові громи-блискавиці,
хай прославлять ваші правиці!
цур, тобі, восина-
йди до Перуна!
хвала Перуну, Блискавці і Хмарам,
хай вас омине Божа кара!"
чарівник низької ланки
звечора до світанку.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 2038 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")