во`рог воро`гу ни даст,
во`рог воро`зі ни скажи,
гу`дак гуда`ку загра`ї,
хлопец хло`пцю пуможи,
можи.
шось ваш пес втікаї.
в хи`жах мешкают силя`ни,
і -баби, і - хлупи`,
в се`лах- живут тожи люди-
живи і руби`!
і всі роблят си на по`ли-
тре руби`ти, як маїш по`ли.
знают всі, шу в ко`нях- сила,
в кепця`х - скорісьць хо`ду.
дужи тяшко в силі` роблят
і люблят природу.
як чло`век че`кат в поко`ю,
а ми сіди`ме на креслах,
кажим юму` зняти ґе`рок,
пувісити в шафі,
де є другі лахи.
будим сидів типер в ку`хни,
де зрихтована виче`ра:
будим дзі`ся їсти,
то шу їли вче`ра.
али- шо- то?
то- мурʼя`нка,
шу ходит на столі:
мурʼя`нка- мураве`ль,
пу-українску- мура`шка;
де ся взяла? де ся взяв?
принесла нана`шка.
а, нанашка- то є хто?
то- така кубі`та,
шу збираї в лісі зіля
чи ни ціли літо.
як прийшов чове`к- сусід,
ту даєм їджи`ня.
шо? їджи`ня?
а- то шо?
то- пу-нашім- ї`дло.
їдло - їжа українска,
а, латинска- е`ска ,
де ту била миска?
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")