свій свойого дужи любит,
свого свій ни ублу`пит,
свому свій даст шось добри,
свою свій дужи шанує,
чи та чуї, чи ни чуї,
своє свій дужи хвали`т,
свій для свого, як той щит.
свої сво`їм кажут всьо,
всьо, шо було,
шо ся стало,
шо гуворат,
шо мувчат-
пру кубіт і пpу дівчат.
який хлопиц з яком йшов,
хто шо згубив і шо знайшов,
хто шо хочи, і шо му треба,
кули шо видно з неба,
як врудило в своїм поли,
хто кули йшов ду школи,
як ся вчат свої і пишут,
чи ся миют, чи ся голят,
чи їден другуму
в вочi колят.
-йди купи си куше`лю.
-а, ни можиш ми купити?
-міг би-м, али тре платити.
-ну, ту я ти заплачу`,
як прудам аличу`.
-як ся маїш?
-ся маю добри.
-шо сибі ти накупив?
-накупив-ім,
то шо хтів.
-мивім ся.
а, ти ся мив?
-нє, я тилько ся гули`в.
-ну, ту йди і зараʼ вмийся.
- я ся мити ше ни хочу.
най ми бульбу привуло`чу.
-завтра я ся буду мив,
бу ми всі ся будим мити.
тре багато шо зрубити.
-я пумився вже дісь,
і ду мени ти ни лізь!
мої дідо ся нарудили
ни ту, а- в Пульщі`,
і ні`ґди ни їли щі,
їли зупу і бурщі.
знали дідо багато мов,
були в хаті гулувом.
-хто тибе ту удвиджаї?
-той, хто добри мине знаї.
-ти удвіджаїш куго`?
-та тамтого i туго`.
-кули ся верниш з руботи?
-як замнявкают ти ко`ти.
- а, чоʼ так? а, чо` так?
-бу так. бу так.
бу кути` їсти зіхцят,
кули я ся си виртаю.
- а, типер, я вже знаю.
- ни вказуй вшиткім всього,
бу прустрітят ти, шо вкажиш.
-шо ти ту ми таке кажеш?
-а, видиш сибе в люстерці?
-мої лиця, як ті перці!
-бу ни тре так дужи жерти!
-як вздру їдло,
ту хцу перти.
-ну, ту майся,
як си хцеш.
йду пуспати субi теж.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 362 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")