-што буде`ме роби`ти?
шо бу`дим руби`в?
-можим їсти, можим пити,
чи субі пугувурити,
кілько є на сьвіті див.
-назбираме кус каштанів!
-"кус"- то троха? чи-ни так?
-так, то- троха, нибагато.
зрузуміє і пуляк.
-назбирайме цілий кошик!
-цілий кошик? а, то- нашо`?
-бу всі мают, а ми-нє.
-йой! так треба. бу так треба.
ти- дурний, чи шо?
-шоби файне видума`ти?
-руска`зуймо субі байки`.
-знаю трохи тих, шу ми
пувідали вуйки`.
-а, чи знаiiш ти дні тижня?
-знаю, знаю, а ти-нє?
-та я тожи добри знаю.
бу книшки субі читаю.
пуниділок- пу ниділі,
кули "діла`ти" ни вольно,
а вівторок- то як "второк",
"вто`рий" , а ни перший день.
засьпіваймо си пісень.
пу вівторку- сирида:
"сиридина тижня"-
то- днина ни лишня.
далі, йде субі читвер-
день - ни третий,
а- читвертий,
потім- пʼятниця,
бу- "пʼята",
"п"ята днина",
а - ни шоста,
довга, тиха і дужи востра,
бу ся треʼ нарубити,
шуби тpохи вітпучити.
потим, ше є субота-
хатній день, хатня рубота,
кажут, то- гебрайский "шабаш",
хоть, в анґлійців, то- Сатурн,
а, в ґерманців- "Вечир Соньця".
день устанній то- неділя,
кули ся ни робит "діло",
бу в анґлійців, то- "День Соньця",
як і в німців, - "Соньця День",
а ву всіх плимен руманских,
гішпанских і італьянских,
то- "День Господа" на небі.
в той день ся мулити треба,
йти ду церкви чи в кустьол,
чи- в субор, чи- в храм.
най ся добри живе` вам!
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 362 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")