няньо - то оте`ц,
дівка- дочка,
ґаздиня, же`на- то є жінка,
ґазда, муж- чулувік,
шу мав би жити довгий вік.
баба- бабця,
дідо-дідусь,
тета- цьотка абу цьоця,
уйко- вуйко,
фраїр- хлопиц, парубок,
шу ни можи биз дівок,
фраїрка- дівка,
нонашка - хресна мати,
нонашко- хpесний тато,
кум- взаємний,
кума- взаємна-
назва тая - ни таємна.
братанец- син систри,
братува- систрина донька,
свекор, свекра-то тисьцьові,
шу кулись били ві Львові.
стара дівка- низаміжня,
старий кавалєр- нижунатий,
абу- бідний, абу- багатий.
дівка- панна,
видана- заміжня,
тожи- дівка кулишня.
а, жунатий- шу маї жінку,
шу го любит і ʼму всьо робит,
чи- здуровий, чи- в хвуpобі.
рузвиде`ний- кулись жунатий,
рузведина- кулись заміжня,
бу ся стало, як ся стало:
чугось - багато,
чугось- замало.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 327 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")